06.02.20023 Pazartesi günü Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye ve Kilis te 7,6 şiddetinde deprem oldu.Ülke olarak acımız büyük.Ulu Tanrıdan ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim.

Keşke;19 Temmuz 1933Çivril ,27 Aralık 1939 Erzincan,26 Mayıs 1957Bolu,28 Mart 1970Kütahya,24 Kasım 1976Van,17 Ağustos 1999 Gölcük,23 Ekim 2011 Van,30 Ekim 2020 İzmir ve diğer olan depremlerden ders çıkarabilseydik.

Keşke; önce, zemin etütleri doğru yapılmış,izinleri gerçekten usulüne göre alınmış sağlam binalar yapmayı,bakımlarını yapmayı başarsak da ondan sonra deprem anında yapılması gerekenleri konuşsak! Keşke geçmiş olsun demekle geçse, Tanrı bir daha yaşatmasın demekle tekrar yaşanmasa.Japonya deprem bölgesi bizim bir depremde kaybettiğimiz canları belki 300 yılda kaybetmiyorlar.Unutmayın Deprem öldürmez çürük binalar öldürür.Gördük ki İmar barışıyor ne yazık ki Deprem barışmıyor !

Valiliklerle AFAD la görüşüp gerekli ihtiyaçların gönderilmesini organize olarak sağlayalım.Ahbap ve Haluk Levent’e de ayrıca teşekkürler.Kimse devlete, belediyelere, yardım ekiplerine laf etmesin. Bu büyüklükteki bir felakete yapacak bir şey yok maalesef. Birlik olalım, deprem ülkesinde yaşadığımızı unutmadan sonrası için tedbir alalım.Ülke olarak son yılların en büyük felaketi ile karşı karşıyayız.Videosunu izledim KahramanMaraş eski vekili bir bayan İmamoğlu’na,İngiliz uşağı senin burada ne işin var İstanbul’a git diye bağırıyor. Bu mantıkla bakarsak, Yunanistan’dan, İsrail’den, Ermenistan’dan vs. yerlerden gelen hatta deprem olan şehir A partili belediye ise B partili belediyeden gelen yardım ekiplerini kovalım gitsin. Lütfen böyle bir günde olsun Siyaseti bir kenara bırakalım.Yaralar sarıldıktan sonra elbette söyleyeceklerimiz olacak. Gün birlik olma günü.

01.10.1995 Dinar depremin de yaşadığım olayı unutamam !

2 Ekim de Dinar a gittiğimiz de manzara korkunçtu.4 katlı binalar 1 kat veya hiç kalmamış, tamamen yere göçmüştü.3 Ekim günü Çivril de toplanan , bizim de Işıklı da topladığımız yardımları birleştirerek götürdük ve giyecek eşyaları toplu olarak bir yere yığdık.Herkes kazak, battaniye vs. ihtiyacını alıyor.Orta yaş birisi dikkatimi çekti,sadece kravat arıyor.Yanına gittim kardeşim hava soğuk kazak vs alsana kravatı ne yapacaksın ip gibi kullanacaksan ben ip bulayım geleyim dedim.

Yarın işe giderken takacak kravatım yok dedi!Her taraf harap olmuş ama kafası o kadar karışmış ki işe gideceğini düşünüyor.Bir şey söyleyemedim. Boğazım düğümlendi.

Başka bir yerde yine gelen yardımlar bir alana bırakılmış vatandaş ihtiyacını alıyor gelen yardım için de bir bikini dikkatimi çekti yardım diye bikini gönderen vatandaşa bildiğim bütün küfürleri saydım.Yardım için İç çamaşırını anlarım da bikini nedir ?

Ne yazık ki yardım diye Nişanlık,abiye,Nişan terliği,Yüksek topuk ayakkabı gönderildiğini görüyor,okuyoruz.Bunlar Yardım ekiplerine eziyetten başka bir şey değil!

Esen kalın…