YUMURTA: Anne sütünden sonra en kaliteli protein olması, uzun süreli doygunluk hissi sağlaması ramazan ayında sahur sofralarında yumurtanın bulunmasını gerekli kılıyor. Kahvaltıda yumurta tüketilen günlerde gün içerisindeki iştah seviyesi daha düşük seyreder. Yumurta kan şekeri kontrolü de sağlayarak yemek yeme isteğini düşürüyor. Sahurda mutlaka 1 adet haşlanmış yumurta tüketmek gün içerisinde iştah kontrolünü sağlamaya yardımcı olacaktır. Haşlanmış yumurtadan sıkıldığınızda dönüşümlü olarak menemen ve omleti de tercih edebilirsiniz.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ: Tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi beyaz ekmeğe göre daha düşüktür. Bu sayede tam buğday ekmeğini yedikten sonra daha uzun süreli tokluk hissi yaşanır, ani acıkmalar ortadan kalkar ve kan şekeri beyaz ekmekte olduğu gibi aniden yükselmez. Ruşeymi ayrılmadığı için lif ve vitamin-mineral bakımından da zengindir.

YULAF/YULAF EZMESİ: En çok tok tutan besinler sıralamasında üst sıralarda yer alan yulaf tok tutmasının yanı sıra oldukça da sağlıklı bir besindir. Bağırsak hareketlerini arttırır. Üzerine eklenen çeşitli meyveler ile besin değeri daha da yükseltilebilmektedir. Yulaf ezmesi, çözünür lif oranı yüksektir bu yüzden tokluk süresini uzatır. Kan şekerini düzenler. Çözünmez lifleri sindirim sistemini ve bağırsakları çalıştırarak kabızlığa iyi gelir. Hem besleyici hem de düşük kalorilidir.

TARÇIN: Tarçın üzerine yapılan sayısız çalışmanın sonuçları bir tutam tarçının dahi yemek sonrası insülin tırmanışlarını engelleyip, açlıklara son verdiğini göstermiştir. Ramazan ayında kan şekerinin dengelenmesi isteniyorsa düzenli olarak her gün bir silme çay kaşığı kadar tarçın tüketilebilir. Sahurda içeceğiniz 1 çay kaşığı tarçın eklenmiş 1 su bardağı yarım yağlı süt bir sonraki gün daha rahat oruç tutmanızı sağlar.

SALATA: Hem sindirimi kolaydır hem de uzun süre tok tutar. Sahurlarda rahatlıkla bol bol tüketilebilir. Özellikle söğüş domates, salatalık hazırlamak bakımından da pratiktir.

SÜT: Kaliteli bir besin içeriğine sahiptir. Sahurda 1 bardak ılık süt tüketerek, uzun süre tokluk sağlanılabilir. Aynı zamanda sıvı alımına da katkı sağlar.

BADEM & CEVİZ: Lifli gıdalar oldukları için, midede uzun süre kalarak, tokluk hissinin oluşmasını sağlarlar. Sağlıklı yağlardan zengindirler, kaliteli protein içerirler. Lif oranı yüksektir, sert olduğu için, çiğnemesi zor olan badem kişiyi daha uzun süre tok tutar.