Yaş 16, şiirinde:
“Ben de yalan yok kötülük hiç olmaz / Osman’dır adım, soyadım Yılmaz” diyen adamdır, Haydanlı Sünnetçi Şair Osman Yılmaz.
Mahmut (Namıdeğer Haydanlı Deli Mahmut) oğlu Osman Yılmaz, üç kardeş. Sırası ile İbrahim, Şahin ve Osman. “Haydanlı tanıdığım üç deli var, bunlar değerli insanlar” dediğinde, kim onlar, diye sordum. Muhtar Deli Ahmet, Babam Deli Mahmut ve Haydanlı Eğitmen Deli Aziz” dedi.
33 yıllık meslek yaşamında on binin üzerinde sünnet yapar. Bu süreçte yüzlerce yarım sünnetli ve bir de iki tam sünnetli ile karşılaşır. Sarıkamış Sağlık Ocağının Çerkez şoförünün kardeşi tam sünnetlidir. “Bir yerini kanat, yeter” diyenleri, imam ikna eder. Tam sünnetli ikinci kişi ise Haydanlı Ossi diye bilinen, Osman Erdoğmuş.
Ben de bilmediğim bu durum ve bilgileri Haydanlı Mahmut oğlu Sünnetçi Şair Osman Yılmaz ağabey anlatınca öğrendim, daha öncesinden bilmiyordum.
Haydanlı Deli Mahmut oğlu Sünnetçi Şair Osman, Osmanlar ve Gencerler Sülalesinden. Annesi Mestan kızı Rahile. 2 Nisan 1968 yılında evlendi. Allah hayırlı ömürler versin 2 oğlu, bir kızı var. 7+1: 8 de torun dedesi. 7+1 ne demek, diye soran ya da düşünenler için yazayım. En büyük oğlunun da bir torunu var.
İlkokulu köyü Haydan, ortaokulu da Çivril’de okur. 1959 Sağlık Memurları Okuluna Haydan köyünden Haydanlı Cambaz Mehmet oğlu Sağlıkçı Mustafa Erdoğmuş ile birlikte gider. Bu okulun adı 1961 yılında Yenişehir Sağlık Koleji olarak değişir. 1962 yılında köylüsü Haydanlı Sağlıkçı Mustafa Erdoğmuş ile birlikte mezun olur.
31 Temmuz 1962 yılında 19 yaşında Halveti Hükümet Tabipliğinde göreve başlayan Haydanlı Sünnetçi Şair Osman, 33 yıl görev yapar. Sırası ile hizmet ettiği bu yerleri de yazayım. Van Muradiye Çaldıran Nahiyesi Kilimli Sağlık Ocağı, Muş Varto Çaylar Nahiyesi Sağlık Ocağı, Kars Sarıkamış Kazıkkaya Köyü Sağlık Ocağı, Ardahan Sulakyurt Köyü Sağlık Ocağı, Edirne Uzunköprü Merkez Sağlık ocağı, Gümüşsu (Eski adı, Homa) Hükümet Tabipliği, Çivril Merkez Hükümet Tabipliği. 81 – 84 arası yaklaşık 3 yıl Gümüşsu Belediye Başkanı olarak da görev yapar. Çivril Merkez, daha sonra da Emirhisar Sağlık Ocağı. 1989 da Çivril Laboratuar da çalışırken 18.08.1994 de laboratuar sorumlusu olarak emekli olur. 1973 – 1976 arası üç yıl Homa Nahiyesinde Nahiye Müdürü olarak da görev yapar.
İnsanların bir defaya mahsus geldiği üç günlük dünya da bu kadar hizmeti kısacık hayatına sığdıran Haydanlı Sünnetçi Şair Osman ağabeye bol sağlıklı, çok fazla huzurlu, hayırlı ve uzun ömürler dilerim.