Bursa Ovakorusu Ayı Yaşam Merkezi'nde tedavileri tamamlanan yavru ayılar için üç çeşit pasta ile doğum günü sürprizi yapıldı. Hazırlanan doğum günü pastaları ballı, meyveli, sebzeli ve balıklıydı. Ayıların 1’inci yaş günü sebebiyle pastaların üzerine bir adet mum konularak ayılara ikram edildi.Yavru Ayılara Mumlu, Pastalı Doğum Günü Sürprizi!

1 tanesi Bursa'da 4 tanesi Giresun’da 2023 yılı bahar aylarında yaralı bir şekilde bulunan ayılar Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi içerisinde yer alan Ovakorusu Ayı Yaşam Merkezine getirildi.  Ayılara Hurşit, Ziver, Şekerpare, Cesur ve Mayıs isimleri verildi. Ayılar şu an 1 yaşında ve sağlıklı durumda. Yavru ayılar için gerçekleştirilen temsili doğum günü ise personellerce hazırlanan meyve ve balık pastası ile kutlandı.

Arabası olan dikkat: Bilmeyenin cebinden 100 bin lira masraf çıkacak Arabası olan dikkat: Bilmeyenin cebinden 100 bin lira masraf çıkacak

Yavru Ayılara Mumlu, Pastalı Doğum Günü Sürprizi! 3

Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Yaşam Merkezi'nin Türkiye'nin ilk ve tek ayı barınağı olduğunu belirten, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 2. Bölge Müdürü Ali Bozkurt, "2023 yılı bahar döneminde 5 adet yavru bozayı alanımıza getirildi. Bu ayıların 4 tanesi Giresun 1 tanesi Bursa’da bulunmuş ve merkezimize nakledilmişti. Ayılarımızı 1 yıl aranın ardından sizlere göstermek istedik. Hem de merkezimizde yaptığımız çalışmalarımızı anlatmak istedik. Doğada güçten düşmüş, yaralı ve annesini kaybetmiş yavru ayılarımızın hayatının geri kalanını burada geçirmeleri üzerine çalışmalar yapmaktayız. Buradaki ayılarımız doğadaki yaşamlarını sürdüremeyecek duruma geldikleri için burada kalıyorlar. Barınağımız Türkiye'de tek bugünde yavru ayılarımız için bir doğum günü sürprizi yaptık. 3 tane pasta hazırladık yavru ayılarımız için. Arkadaşlarımız pastaları yavru ayılara servis etti. Artık onlarda afiyetle yiyecekler" şeklinde konuştu.

Yavru Ayılara Mumlu, Pastalı Doğum Günü Sürprizi! 7Yavru Ayılara Mumlu, Pastalı Doğum Günü Sürprizi! 5Yavru Ayılara Mumlu, Pastalı Doğum Günü Sürprizi! 4

Editör: Durmuş Özke