İlçemiz Beydilli mahallesindeki Işıklı gölünde Kimilerine göre 40 yıllık zambak veya şimdi söylendiği gibi halk dilinde Lilüfer (Nilüfer) çiçekleri açınca tekne turları düzenleniyor. Geçen yıl yoğunlaşan tekne turları nedeniyle bu yıl bazı düzenlemelerle eksiklikler giderilmeye çalışılsada bazı eksiklikler halen devam ediyor. Tuvalet yapılmış ama yetersiz. Girişten itibaren bazı noktalara çeşme yapılabilir, Çivril’le ilgili ve Miryekefalonu anlatan Görseller Çeşme üstlerine ve bazı yerlere panolar asılarak Çivril’in Tarihi ve gezilecek yerleri anlatılabilir. Girişe küçük bir fıskiye ve şelale türü bir şeyler yapılarak ve renkli ışıklarla aydınlatılarak bir görsel şölen yapılabilir. Yapılan satış yerleri güzel ama içerisine su çekilerek birer küçük lavabo konulabilir. Genelde yiyecek içecek satılan yerlerin en azından bulaşık çay vs gereklerini taşıma suyla yapılmakta bu büyük bir eksiklik. Araba veya turlarla gelenler yol yürümek zorunda girişten aşağıya yol yapılıp düzenli park yerleri yapılabilir, Çünkü bilhassa turlarla genelde yaşlı kesim gezmeye geliyor Tur bölgesine gitmekte zorlanıyorlar. Beydilli göl kenarından tur düzenlenen yere giden yolu biz bölge insanı biliyoruz dışardan gelenler için yol boyunca uyarı levhaları konulması gerekmekte.

2 günlük festival de kano yarışı vs. gösteriler gündüz orada yapılarak Gece yapılan müzik ve eğlence Çivril de yapılsa Çivril ekonomisine de katkı sağlar. Bu yıl sivrisinek baskınından herkes rahatsız oldu. Oraya konsere gelenler genelde Çivril ve etrafının insanı dışardan fazla gelen olmadığı için konserlerin orada yapılmasının hiç bir anlamı yok.

Ne yazık ki toplum olarak bir şeyleri kaybetmeden kıymet bilmiyoruz. Çivril de ki Atatürk heykelinin arka kısmı geniş park alanı Çivril’in nefes alacak yerlerinden birisiydi burasını dev beton binalarla daralttık her yeri beton yaptık. Işıklıda Millet bahçesi yapılıyor kaç yıldır halen bitmedi ne yazık ki orayı da betona boğarak tabi güzelliği yok ediyoruz. Aynı durum Işıklı gölü içinde geçerli. Işıklı gölü Çivril’in bir nevi kalbi sayılır. Eskiden az olan Nilüfer çiçekleri şimdi yoğunluk kazanmış durumda bu gölün bataklaşmasını işaret etmekte. Teknelerde kullanılan kürek tarzı sopalar gölün orta kısımlarında bile göle batırılınca yarısına kadar batıyor bu durum gölün durumunun içler acısı olduğunun göstergesi. Elektrikle balık avcılığı kesinlikle önlenmeli cezaları ağırlaştırılmalı. Tekne turlarının 3 ay kadar devam etmesi ne kadar yasak olsa da balıkçılığın azalmasına bu durumun balık popülasyonunun artmasına fayda sağlamaktadır.

Siyaset garabetinde boğulmadan ben yaptım oldu mantığından kurtularak bir an önce gölün temizliği ve gerekli önlemlerin alınması durumunda Gölü kurtarabiliriz. Sandıklıda yapılan barajlar nedeniyle Çivril’e gelen su büyük ölçüde azaldı. Herkes Sandıklıdan su gelmiyor diye kızıyor. O barajlar bir günde yapılmadı yapılırken hangi Çivrilli yetkili bakanlığa gidip bu suyun şu kadar miktarı bize bırakılmalı diye görüşme yaptı.

Seraserli bölgesinin ihmal edilmesi ayrı bir sorun. Tavuk yemini sessizce yer, yumurtlarken ortalığı yıkar misali yarın bazı şeyleri kaybettikten sonra bağıran çok olur. Önlem almak için ne yapılması gerekiyorsa bir an önce başlanılmalı yoksa yarın çok geç olacak!

Esen Kalın…