31 Mart Yerel Seçimleri sonrası yalnızca 1 il ve 24 ilçe kazanan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener, 27 Nisan için seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı aldıklarını açıklamıştı. 

Meral Akşener, sonraki açıklamalarında ise kurultayda aday olmayacağını duyurmuştu. Konuyla ilgili İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ de bir açıklamada bulundu. Kurultay süreci ile ilgili sosyal medyadan gözlemlerini paylaşan Vekil Öztürk, “Her ne hikmetse kongremiz parti dışından da yoğun bir ilgiyle takip edilmektedir. Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin siyasi şekillenmesine de etki edeceği için normal karşıladığımız, lakin siyasetin doğasına ters olan durumlara da ne yazık ki şahitlik ediyoruz” dedi.  

“Ayıp Eder, Kendi Bindiği Dalı Keser” 

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Geçmiş dönemlerde partimizin içinde yer alan, son iki seçimdir neredeyse kin, nefret ve haset duygularıyla partimiz aleyhine çalışan kişilerin (gönlünde ve eylemde bitmesine rağmen, halen fiziken iyi partili görünseler dahi) Genel Başkan adaylarına taraf olmalarını hayretle izlemekteyiz. Bu yaptıkları siyaseten hiç ahlaki ve etik değildir, hatta taraf olduğu adaya da zarar vermektedir. Unutulmamalıdır ki Sayın Meral Akşener kongreye kadar halen genel başkan, partimizin kurucu lideridir ve sonuna kadar da Onursal Genel Başkanı olarak kalacaktır. Buna rağmen gerek geçmişte gerekse bu süreçte halen kendisine yönelik eleştiri dozunu aşan, kendisine kazandırdığı siyasi kimliğe rağmen utanmadan hakaret derecesine varan söylemlerde bulunan kim İYİ Partiliyim diyorsa, en hafif tabiriyle ayıp eder, kendi bindiği dalı keser” şeklinde paylaşım da bulundu.  

Yeşilçam Oyuncuları Yapay Zekayla Yeniden Canlandı! Yeşilçam Oyuncuları Yapay Zekayla Yeniden Canlandı!

“İYİ Parti’ye Faydası Olmaz” 

Milletvekili Yasin Öztürk, “Kimse hatadan münezzeh değildir, elbette ki hatalarımız olmuştur, lakin linç edercesine, nefret ve kin duygusuyla davranmanın ve özellikle bu davranışta bulunanların bir genel başkan adayı lehine çalışmasının kimseye ve hatta İYİ Parti’ye de bir faydası olmaz. İlçesinden, İline kurucusundan, vekiline her birimize siyasi kimlik kazandıran kurucu liderimize ve Partimize sahip çıkmalıyız” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Aslıhan Kılıçellli