Denizli’nin Bozkurt ilçesine bağlı Sazköy’ün kapanan köy okulu yönetmen Jale İncekol’un çektiği “Okulum Açılsın” adlı belgesel ile yeniden açılmıştı. Okul binası restore edilerek, müze, toplumsal eğitim merkezi ve kütüphane olarak yeniden faal duruma getirilmişti. Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik o okulda öğrenciler ile bir araya geldi.  

Bir 9 kişi, ders çalışan insanlar ve yazı görseli olabilir

Eğitim ve öğrenciler her zaman önceliğimiz diyen Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, “Okulum Açılsın Projesi ile ayağa kaldırdığımız Sazköy Müze Okulu’muzda misafirlerimiz vardı. Bozkurt Ortaokulu ve kardeş okul TED Denizli Koleji öğrencilerini okulumuzda ağırladık” dedi.  

Belgeseli çekilen köy okulu yeniden açıldı

“Kapanan Birçok Köy Okulunu Müzeye Dönüştürmeyi Amaçlıyoruz” 

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik gerçekleşen etkinlik ile ilgili, “TED Denizli Koleji Bilim İnsanı Yetiştirme (BİY) Programı Öğrencileri ile ortaklaşa yürüttüğümüz “Deniz Yıldızı” projesi kapsamında, kapanan birçok köy okulunu müzeye dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz, katıldıkları 3 farklı atölyede hem eğlendiler hem de yeni bilgiler edindiler. Öğrencilerimize, Bozkurt Kadın Üretici Kooperatifi’mizin hazırladığı yöresel lezzetlerimizden ikram ettik. Bir öğrencimizin hediye ettiği kolye bizleri mutlu etti. TED Denizli Koleji öğrencileri aylık olarak çıkardıkları “Sorgulayan Çocuk” dergilerini inceledik. Başarılı çalışmaları için tebrik ederiz” şeklinde paylaşımda bulundu.  

ÇİVRİLLİ ÖĞRENCİLER İÇİN STANT AÇTILAR ÇİVRİLLİ ÖĞRENCİLER İÇİN STANT AÇTILAR

Bir 15 kişi, ders çalışan insanlar ve masa görseli olabilir

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli