Nevruz Farsça bir kelimedir Türkçesi Yeni gün-İlk gün’dür dilimize Nevruz olarak yerleştiği için Türk dünyasın da bu adla kutlanmaktadır.

80 öncesine kadar 21 Mart’ta Ergenekon’dan çıkış simgesi olarak kutlanılırdı. 1984’lerden sonra Bebek katili apo, pkk ve uzantılarının, Türkmen cepkenlerin de, Halı desenlerin de, Türk otağlarındaki bayraklar da, Türkmen, Yörük Alevi- Bektaşilerin semah ta giydiği kıyafetlerinde, kullanılan bilhassa Sarı, Yeşil, Kırmızı, Mor renkleri ve Nevruzu sahiplenerek, Nevruz bayramının anlamını ve önemini kaybettirmeye çalışsalar da Nevruz bayramı aynıcoşkuyla kutlanmaktadır

Türkün özbe öz Destanı Ergenekon’u bir davanın adına vererek, Türk kahramanımız 40 kişi ile Çin sarayını basan Kürşad ismini yıllardır diziler de, filmler de mafya babası veya kötü adam rollerin de göstererek anlamını ve önemini yitirilmesine uğraşıldı. Türk Milletini temsil eden Bozkurt yıllarca yadırgandı. Türk’ün dışındakilere hayranlığımız arttıkça kültürümüzü, dilimizi özümüzü kaybediyoruz kısacası Türk örf ve ananelerimize sahip çıkamıyoruz.

21 Mart Nevruz Bayramı, genç nesillerimize mutlaka öğretilmeli ve dünya durdukça Türk Milleti’nin geleneksel bayramı olarak yaşatılmalıdır. Çekiç bizim, Örs bizim, söylenecek söz bizim, Bozkurt Bizim, Nevruz Bizim. Ne Mutlu Türk’üm diyene.

Elbet bir gün Bütün Türklerin birleşme ülküsü Turan gerçekleşecek ve biz Türkler bir olacağız, Anadolu’nun Türk yurdu olmasını sağlayan Sultan Alparslan’dan, Sarı Başbuğ Atatürk’e kadar, Ahmet Yesevi Pir ve Ocağının Baba erenlerine rahmet olsun. Tinleri şad olsun.

Kıralan Demirspor Grupta 1. olarak Playoff’a kaldı Tebrik eder başarılarının devamlı olmasını dilerim. Ne yazık ki Yeşil Çivril spor, Çivril deki iç çekişmelerin kurbanı olarak 3.oldu. Temennim bu olaylardan ders çıkararak önümüzdeki yıl daha başarılı olur. Çivril’e yerleşeli 34 yıl oldu bu dönem zarfın da gördüğüm, Belediyeyi çoğunlukla hep dönemin iktidar partileri kazandı ve Çivril Denizli’nin Merkez ilçeler hariç en büyük ilçesi olmasına rağmen, Acıpayam, Tavas gibi siyaset yapamıyor ve birlik olamıyor bu nedenleiktidar nimetlerinden tam olarak faydalanamıyor.

19-20 Martta Beyağaç ilçesin de, Yaz güneşin de ve yaz ayları sonların da yapılan Tarhana için Mart ayın da festival düzenlendiğini duyunca Çivril’e haksızlıkmı ediyorum diye düşündüm? En azından Çivril de Elma festivali, Elma hasadından 15-20 gün önce yapılıyor.

Esen kalın…