İsterdim ki; rahmetli babamla birikmiş çok anılarımız olsun, birlikte yaşanılmışlarımız, uzun sohbetlerimiz, ama yok. Bazı olaylar insanların istekleri doğrultusunda gelişmiyor, ummadık zamanlarda umulmadık vakıaları yaşamak mümkün.

Günün birinde arkadaşımla gittiğim Ankara’da arkadaşımın arkadaşının ofisine gittik. Adamın makam odasında tam arkasında yüzyıllardır devam eden soy kütüğü, şecere büyük bir harita içinde yer almakta idi. Meraklı biri olduğum için sorular sordum. Adam kökleri ile ilgili o kadar bilgili idi ki, her konuya ve olaya vakıftı. Bu durum beni çok etkiledi.

O gün kendime sordum, babamın ve anamın akrabaları hakkında ne biliyordum?

İşte o gün, köklerimi, akrabalarımı ve Haydanlıları araştırmaya karar verdiğim gündü.

Uzun yıllar fotoğrafını bile görmediğim dedemi, babaannemi, hısım ve akrabalarımı araştırdım. Babamın dedesinden öteye gidemedim. Dedemin babasından itibaren sülaleye Hallar diyorlar. Dedemin dedesi kim, bilmiyorum. Babamın dedesi kiminle evlendi, dedemin anası hangi sülaledendir, onu da bilmiyorum.

Babamın akrabaları: Hallar, Kozaklar, Kazıklar ve Erdoğmuşlar. Kökleri derinden gelen akrabalar Erdoğmuşlar. Babamın dedesinin adı Halil, Hallar’dan Halil. Halil’in amca oğlu Hüseyin. Hüseyin’in Halil hoca olarak bilinen Halil Erdoğmuş adında oğlu var. Halil Erdoğmuş’un da 4 kız, 3 erkek olmak üzere 7 evladı var.

Halil Erdoğmuş’un çocukları:

Osman Erdoğmuş, Mehmet Erdoğmuş, Münibe (Ahmet Yegit ile evli) Yegit, Eşe (Babamın Osman Çavuş diye bilinen amcasının oğlu Niyazi Özata ile evli) Özata, Asım Erdoğmuş, Cemile (Memiş İlhan ile evli) İlhan, Emine (Ormancı İbrahim Tokat ile evli) Tokat.

Haftaya selam ve dua ile sağlıcakla kalınız.