Hükümet istikrarlı kararlar ile aşırı yükselen dövizi ilk yükseldiği seviyelere olmasa da aşağı seviyelere çekti. Sıra döviz nedeniyle yükselen fiyatların aşağıya çekilmesin de. Dövizi olup faizli mevduata yatıranlara Döviz korumalı faiz verilecek böylece dövize kaçış önlenecek, Ekonomistler elbette en doğru kararı vererek bu kararı almışlardır. Bankada parası olanlara gösterilen şefkat ve merhamet, Umarım parası olmayanlardan esirgenmez.

8 Aralıktaki yazım da asgari ücret 3500-4000 TL olacak demiştim Sayın Cumhurbaşkanı 4,250 TL olarak açıkladı sırada Memur ve Emekli zammı var Benim Sayın Cumhurbaşkanından beklentim 800-1000 TL seyyanen zam ve % 25-30 civarı artış. Yazıyı önceden gönderdiğimiz için bu yazı yayınlandığın da her şey netleşmiş olacak umarım haklı çıkarım.

Petrol fiyatlarında indirimin Ötv den düşüleceği bunun sebebinin de pandemi döneminde akaryakıta gelen zamların Ötv den düşülmesi olarak Bakan Nebati tarafından açıklandı. Gübre de indirim yapıldı ama bu fiyat yüksekliği önümüzdeki ürün rekoltesinde düşüşe neden olacak gibi. Tavuk yemini sessiz yer, yumurtlarken cümle alem duyar. Gübrenin yumurtlarken bağırışınıönümüzdeki sezon hepimiz görmüş olacağız.

Eski zamanlar da birisi Nasrettin Hocaya gelerek, “Hocam, 3 çocuk, hanım ve ben tek odalı evde çok sıkıntıdayız, bize bir çare.” der.

Hoca biraz düşünür ve “Bu gece keçiyi de odaya alın.” der.

Sabah, garibim hocaya gelir ve “Hocam sıkıntı arttı”

Hoca; “Bu gece eşeği de odaya alın.” der.

Sabah garibim öfkeyle hocaya “Hocam, odada sıkıştık, çok zordayız.” der.

Hoca, “Hele bir de ineği odaya alın.” der.

Ertesi sabah garibim burnundan soluyarak hocanın karşısına dikilir.

“Hoca, yeter. Senden akıl istedik, tamamen sıkıntıya girdik, sana akıl soranın…” dediği anda hoca,

“Bu gece keçiyi dışarı çıkar.” der.

Sabah garibim hocaya “Hocam, Allah senden razı olsun. Bu gece biraz rahatladık.” der.

Hoca, “Bu gece de eşeği dışarı çıkar.” der. Garibim, sabah hocaya “Daha da rahatladım” der.

Hoca, “Bu gece de ineği dışarı çıkar.” der.

Sabah hocanın karşında garibim “Hocam, Allah sizden razı olsun, bizleri rahat bir yaşama kavuşturdunuz,” diyerek elini öper ve hocayı över.

Sevinçle Nasrettin hocayla birlikte halay çekerler.

2021 yılına dönüp baktığımızda acı, endişe, korku, gözyaşı, açlık, kuraklık, savaş, yangın, kavga, öfke dolu günler geçmiş. Ama senden umudumuz var 2022,bizlere sağlık, dirlik, birlik, esenlikler getir. Yeni yılınız kut’lu olsun.

Esen kalın…