Gazete de Mandalar satıldı diye bir haber okuyunca aklıma Manda yuva yapmış söğüt dalına aman aman,Yavrusunu sinek kapmış gördün mü amanın yandım. Amanın yandım. Tiridine bandım. Bedava mı sandın. Paravidim aldım  diye devam eden bir türkü geldi. Haber de tüm mandaların satıldığı bir kaç malak (manda yavrusu) kaldığından bahsediliyor ne yapalım onların büyüyüp camız olmasını bekleriz.

Şener Şen’in başrolünü oynadığı Züğürt ağa (satılık köy haraptar) filminde olduğu gibi Büyükşehir olduktan sonra Çivril de neler satıldı bir listesini çıkaran olsa da öğrensek. Her gelen bir yerleri satıyor Mandalar  satılmış çok mu?

Çivril de son haftalarda siyaset kazanı harlı yanıyor AKP Gürcan Güveni açıkladı dışarıda birlik görüntüsü verilse de içeride kazanlar kaynıyor. Gürcan Güven’in şanslı olduğu konu muhalefet te birlik dirlik gösteremediği için fazla bir zarar görmeden yoluna devam ediyor.

CHP adayı Kemal Aslan çalışmalara başladı, çalışıyor derken 12.02. 2024 pazartesi günü CHP il başkanlığından adaylıktan çekilme baskısı geldi. CHP'nin iç sorunudur bilemem geri çekecektiniz neden aday gösterdiniz ? Araştırmayı hatır gönül üzerine mi yaptınız ?

İyi parti Özkan Avcı üzerine yoğunlaştı ilk zamanlar adaylık için hevesli olan Avcı sonradan vazgeçti nedenleri vardır kendince haklıdır bilemem tek bildiğim yıllardır siyasetin içinde olan Avcı, siyasetin şimdiye kadar bildiği gibi olmadığını, siyasetin görünmeyen bir yüzünün de olduğunu anlamıştır. İyi parti 12.02.2024 pazartesi günü saat 3 e kadar bir aday belirledi. O sürede gelişen olaylardan sonra İsmail Çorbacıoğlu açıklandı. İyi partide Ara dönemde belirlenen adayın açıklanmayacağını tahmin ediyor başka 2 isimden birini bekliyordum onlardan birisi açıklandı. Diğer partilerde aday belirledi açıkladılar ama yarış 3 parti arasında geçecek gibi gözüküyor. Adaylara Başarılar diliyorum.

Işıklı Akgöz pınarlarının olduğu alana Millet bahçesi yapıldı Adı Çivril Millet bahçesi olarak yazıldı, Bazı Işıklı sakinleri haklı olarak bu duruma itiraz ederek ismin Işıklı Millet bahçesi olmasını istiyor bazıları da siyaset karışmasın ne ayranım dökülsün diyerek orta yoldan çözülsün istiyor. AKP ilçe başkanı, Belediye başkan yardımcısı Işıklı'lı bu kişiler ne düşünüyor? Zamanında itiraz etmediler mi? Bence seçim önü olduğu için Denizli Büyükşehir Belediyesi Işıklı adını törenle koyacak oraya Çivril adını veren CHP li Merkezefendi belediyesi suçlu bulunacak(!) Millet bahçesi demişken Eskilerin deyimiyle Akgöz diye anılan yerin doğasını mahvetmişler. Durgun su haline getirmişler. Eski çay bahçesinin orada en azından setlerden su akar bir şırıltı sesi oturanları dinlendirirdi. Suyla insanların arasına resmen set çekilmiş. Beton ve demire boğulmuş. Otantik olarak konulan değirmen çarkı güzel bir düşünce ama tehlike saçıyor bir yetişkin çarkı zor durdurur oraya bir küçük çocuk elini, ayağını uzatsa ne olur düşünmek bile istemiyorum acilen etrafının  görüntüsünü bozmayacak şekilde kapatılması gerekli. Leylek taşı denilen yerin yanındaki yürüme yolunun tamamı cam teras yapılıp daha güzel bir görüntü verilebilirdi. Otantik bir şelale yapılarak görsel bir şölen oluşturulabilirdi. Fıskiyelerle renklendirilebilirdi. Yaptım oldu mantığı ile yapılan bu kadar oluyor! Et Kokarsa tuz serperler. Tuz kokarsa?

Esen Kalın…