Eski zamanlarda Molla Ahmet'in yolu köyün birine düşer. Vakit namazı için camiye girer cami hocası vaaz vermekte fakat anlattıklarının çoğu yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerdir, Molla Ahmet dayanamayıp cemaate dönerek ey cemaat hoca yanlış şeyler söylüyor der. Cami hocası cemaate dönerek bu adam kafir din düşmanı demesiyle cemaat Molla Ahmet'e hücum eder, Molla Ahmet kaçarak canını zor kurtarır. Uzun bir zaman sonra Molla Ahmet'in yolu yine bu köye düşer namaz için camiye girdiğin de yine aynı hoca vaaz vermekte yine yanlış bilgileri cemaate aktarmakta, Bu duruma dayanamayan Molla Ahmet cemaate dönerek ey cemaat ne mübarek bir hocanız var sakalından bir tel koparan cennetliktir demesiyle, Cemaat hocaya hücum ederek sakalını yolmaya başlar bunun üzerine cami hocası köyü terk eder kaçar gider.

Siyaseti herkes yapabilir. İlmi siyaset dedikleri herkesin harcı değildir. Her yaptığına kendine göre anlam yükleyen yanılır. Kalabalıklar alkışlar ama istediklerini vermezseniz taşlar. Ben odaklı siyaset herkesi yanıltır. Hedef birliği olmayan kalabalıklar sürü olmaktan öteye geçemez.

Herkes birbirine hayt huyt ediyor. İlmi siyaset öğrenmiş olsalar üsturuplu giderlerdi. Ne yazık ki İlmi siyaset mektepler de okutulmuyor. Hayat tecrübesiyle kazanılıyor. Söylesem de anlamayacaklar. İlmi siyaset öğrenmeden siyaset yapılmaz. Sadece figüran olursunuz. Çünkü elinde makas, Elbiselik kumaş kesenlerin elinde kumaş çok. Yarın dediklerini yapmadığın da, Senin yerine başkasına kumaş kesip elbise giydirirler. Bu durum tecrübeyle sabittir.

Yerel seçimler nedeniyle siyasetin harareti çok arttı her partide bölünmeler kopmalar var. Kara 12 eylül sonrası, Ülkücülerin bazıları  Başbuğ Türkeş söyledi diyerek ANAP'a gitti. 1985 de (MHP in yerine)MÇP kuruldu. ANAP'ta ki ülkücülerin belki %10 u geri geldi. İyi parti CHP ile geçen dönem ittifak yaptı. Bu dönem tek başımıza seçime gireceğiz dedi en az % 40 CHP de kaldı. Yarın MHP, AKP ile ittifakı bitirsin en az % 60-70 MHP'li AKP de kalır. Önce partim sonra ben bitti bu seçim de ben, ben denilerek liste savaşları yapıldı bakalım sonuç ne olacak?

Belediye başkan adaylarını  biliyorsunuz. Asıl önemlisi başkandan bile önemli olan belediye meclis üyeleridir. Belediye meclis üyelerine tek tek bakıp takipçisi olun. Bir defa omurgasına bakın, paralı işlerine bakın, karakterine bakın. Pazardan ürün alırken dikkat ediyorsunuz ama size dayatılan meclis üyelerine hiç önemsemiyor, bakmıyorsunuz.

Sağdan say, Soldan say. İsimlerini yaz dolaba kilitle. 4 yıl sonra bak, Kimler yanında, Kimler karşında. Siyasette dostluk olmaz. İlmi siyaset mektepler de okutulmaz. Her hıyarım diyene tuzla koşulmaz. Kezban yenge türküsü nasıldı? Penceresi dilmeden. İnip gelir inmeden. Geldi geçti gülmeden. Muhtar mı oldun Kezban yenge.

Esen Kalın…