Para konusunu açıklığa kavuşturayım şimdiye kadar 5 kuruş para almadım, almam da Gazetenin ne zorluklarla basıldığını biliyorum, gönüllülük esasına göre yazıyoruz ama bir gün yazılarımdan eğer para kazanacak olsam bile elime geçmeden direk olarak Türk’ten gelen Türk’e gitsin sloganıyla Evsizlere sokakta kalanlara ve durumu olmayan kimsesizlere yardım eden İstanbul Tümyad (@Tumyad4) Türk Milletiyle Yardımlaşma Derneği’ne gönderilmesini isterim.

Yazılarım da yapılan yanlışlıkları hakaret etmeden üslubunca eleştiriyorum yol gösteriyorum ama bazıları eleştiriyi hakaret zannettiği için anlaşılamıyorum.

Çivril de 33 yıldır ikamet ediyorum geldiğim yıllar da Çivril Yeşil Çivril olarak anılıyordu. Ülkemiz de Yıllar önce Betonun medeniyet zannedilmesiyle birlikte Çivril de Yeşil Çivril özelliğini kaybetti.

Çivril’in önemli sorunlarından birisi de Otopark sorunu, Çarşı için de dar yol geniş kaldırım trafik durmasın aksın mantığıyla cadde düzenlemesi yapıldı. Park sorunu ceplerle giderilmesi planlandı ama cepler esnafların yerine göre mal indirme, yükleme nedeniyle kendi işyeri önüne park etmesiyle hiç boş kalmıyor kısa süreli alışveriş, bankamatik vs. işlerinden dolayı cepler deki aracın yanına park nedeniyle yerine göre trafik tıkanıyor ve tartışmalara sebep oluyor.

Atatürk heykelinin önündeki eski üçgen park yeri bile bu sorunu bir nebze çözüyordu.

Belediye meclis toplantılarından edindiğim izlenim ve konuştuğum bazı arkadaşlardan aldığım bilgilere göre Alparslan Türkeş (Sanayi) caddesindeki bulunan Ticaret lisesinden aşağıda Işıklara yakın park olan yerin otopark olarak yapılması gündeme gelmiş.

Otopark yapılması düşünülen bu yer Pazar yerine 1,5 km Belediye Halk bankasına 2 km Hükümet Konağı, Deski ye uzaklığı 2,5 km uzaklıkta Arabasını buraya park edip kim buralara yürüyerek gider?

Yaşlı ve hastaları söylememe gerek yok en yakın Pazar yeri bile 1,5 km Pazar çantalarıyla yürüyüp Işıkları kazasız yaya geçip otoparka biraz daha yürüyüp gideceksin. Burayı öneren kişiler tahminimce halkın sağlıklı kalması için yürüyüş yapmasını düşünmüşler daha sonra da yapılmasından vazgeçilmiş.

Yollar yapılırken yetkili bazı kişilere Atatürk heykelinin arkasındaki parkın altı kazılarak geniş bir otopark yapılmasını üzeri gerekli izolasyonla kapatılarak toprak doldurulup park haline getirilmesini heykelin arkasına ve karşı tarafa parkın sonuna dükkânlar yapılarak gıda sektörün de değişik işyerleri açılması sağlanabilir ana caddedeki işyerlerinin kira, işyeri sorunu bir nebze çözülebileceğini anlattım.

Atatürk heykeli biraz daha arkaya çekilerek önüne geniş bir sahne yapılıp gerekli zemin yüksekliği sağlanıp bazı organizasyonların burada yapılması sağlanabilirdi.

Belediye binasının yan tarafın da bulunan otopark görevli ve kamera düzenlemeleri ve ücret düzenlemesi yapılarak ceplerdeki araçların buraya yönlendirmesi sağlanıp cepler de 20-30 dakika ücretsiz daha sonra belli bir ücret alınabilir.

Çivril hepimizin, siyasi ideolojileri bir kenara bırakıp Çivril için neler yapabilir izi konuşmalıyız.

Çivril de görev yapan hiçbir belediye başkanı yapılan şeyleri sırtına sarınıp gitmedi yapılan şeyler hep Çivrilliye fayda sağladı. Başarısız olmak zordur, ancak başarmaya çalışmamış olmak daha da zordur. Yapılan güzel şeyler hep iyilikle anılır. Yad edilir.

Esen Kalın…