Denizli’nin merkezinde bulunan Denizli Sebze Hali’nin çaresiz tükenişini bir süre önce genççivrilgazetesi.com gündeme getirmişti. Ancak Denizli Sebze Hali’nin hali görmezden gelinmeye devam ediyor.

Denizli’nin kent miraslarından olan Denizli Sebze Hali, yok olmaya mahkum edilmiş durumda. Denizli’nin merkezi noktalarından biri olan Sebze Hali, Babadağlılar İşhanı ve Kaleiçi arasında yer alıyor. Pasaj alanının içerisinden binlerce turist geçiyor. Esnaf, yaşanan su baskınlarından, çatılarının olmayışından, geceleri zifiri karanlık olmasından ve Denizli’nin merkezine yakışmayacak şekilde bakımsız, yıkık dökük olmasından şikayetçi olduğunu söylüyor.

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 2

“Biz Üvey Evlat Mıyız?”

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 6

Bölgeden gelip geçen yerli ve yabancı turistlerin şikayetçi olduğunu söyleyen esnaf, “Bizi kimse görmüyor, duymuyor. Yıllardır belediyeden burayı yapmasını istiyoruz. Karşıdaki Kasap Hali’ni yaptılar. Ama bize üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Biz üvey evlat mıyız? Bizler Denizli’nin çocukları değil miyiz? Böylesi eşsiz güzellikteki bir şehrin merkezinde, böyle bir utanç kaynağı olmalı mı? Biz sadece şehrimize yakışan bir yer olarak Denizli Sebze Hali’nin yenilenmesini istiyoruz” dedi.

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 5

“Denizli’ye Yakışan Bir Yer Mi?”

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 4

Sebze Hali’nin merkezi bir noktada olduğu söyleyen hal esnafı, “Turistler, Babadağlılar İşhanı’na geliyor, oradan Kaleiçi’ne gidiyor. Turistler Kaleiçi’ne gidebilmek için buradan geçiyorlar. Peki, ne görüyorlar? Denizli’ye yakışan bir yer mi? Tabi ki hayır. Burası tarihi bir mirastır. Denizli’mize yakışan burayı yenileyip tekrar ayağa kaldırmaktır. Denizli’mize yakışan kent mirası olarak burayı korumaktır” şeklinde konuştu.

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 8

“Denizli’mize Gelen Turistlere Karşı Utanç Kaynağı Var”

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 14

Karşıda bulunan Kasap Hali’nin yapıldığını ama Sebze Hali’nin bir türlü görülmediğini söyleyen esnaf, “Daha önce geldiğinizde de söylemiştim, bize Yunanistan muamelesi yapmaya devam ediyorlar. Görmüyorlar, duymuyorlar. Bizler vatanını milletini seven insanlarız. Bizler bu kente aşık olan insanlarız. Bu kente bu durum yakışıyor mu? Bu kent daha iyisini hak ediyor. Denizli Sebze Hali çaresizlik içinde yardım bekliyor. Geceleri karanlık, yağmur yağdığında su basıyor, çatımız yok, engelli rampası yok, bu kentin mirasına sahip çıkan yok. Peki ne mi var? Kırık camlar var, yanmış duvarlar var, her zaman su basma tehlikesi var, Denizli’mize gelen turistlere karşı utanç kaynağı var” ifadelerini kullandı.

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali 12

Denizli Dikkat! Meteoroloji ve Valilik Uyardı! Denizli Dikkat! Meteoroloji ve Valilik Uyardı!

“Bu Tarihi Mirası Korumamıza Yarım Edin”

Vizesiz Pakistan Denizli Sebze Hali

Esnaflar olarak bir şey yapmaya çalıştıklarını ama onlara engel olunduğunu söyleyen esnaf, ”Bakın daha rampa bile yapılmadı. Sadece tek tarafta bizim kendimizin yaptırdığı rampa duruyor. Burası neden hala atıl bir yer olarak görülüyor? Burası Denizli’nin kent miraslarındandır. Buraya küçük bir Pakistan muamelesi yapılıyor. Burası tarihi bir yer ve Denizli’mize yakışmıyor. Belediyelere sesleniyoruz. Burayı yenilemek çok zor değil. Bu tarihi mirası korumamıza yarım edin” dedi.

7 MART 2024 TARİHİNDE YAPTIĞIMIZ SEBZE HALİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Durmuş Özke