"1 Mayısı İşçi Değil Memur Bayramı Yapsınlar!" "1 Mayısı İşçi Değil Memur Bayramı Yapsınlar!"

Denizli'de üniformasıyla nikah masasına oturan uzman çavuşun sözleşmesi, bağlı bulunduğu birlik tarafından feshedildiği için konu yargıya taşındı. Mahkeme, söz konusu fiilin sözleşme feshini gerektirecek nitelikte ve ağırlıkta olmadığına karar verdi, bu nedenle genç uzman çavuşun görevine geri dönmesine hükmetti.

Olay, Tekirdağ'da görev yapan askeri personel Sedat Kasal ve İstanbul'da polis memuru olan Merve Yazıcı'nın 2021 yılında Beşiktaş - Trabzonspor maçını izlemek üzere bir araya gelmeleriyle başladı. Şans eseri yan yana oturan çift, aralarındaki muhabbetin ardından tanışma kararı aldı. İki yılın ardından nikah masasına oturan Yazıcı ve Kasal çifti, Denizli'nin Çameli ilçesinde ilk adımlarını attı.  Çiftin üniformalarıyla nikah kıyması basında geniş yankı uyandırdı ve "emre itaatsizlikte ısrar" suçlamalarına maruz kalan Sedat Kasal, görevden alındı.

Durum Yargıya Taşındı

Mesleğini kaybeden Kasal, durumu yargıya taşıdı ve İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nde "yürütmenin durdurulması" için dava açtı. Mahkeme, 7 Haziran 2023'teki nikahın ardından haberlerin 8 Haziran'da yayımlandığını belirtti. İddialara göre, asker ve polis eşinin üniformayla yer aldığı nikah görüntüleri, görev yerini ifşa edecek şekilde açıklamalara neden oldu. Ancak mahkeme, bu fiilin sözleşme feshini gerektirecek kadar ağır olmadığına karar verdi. Mahkemenin verdiği kararda, "Dava konusu işlemin, davacının çalışma hayatına ilişkin olması ve uygulanması halinde davacı yönünden telafisi güç ve imkansız zararları doğurabileceği de tabiidir" denildi.

Sedat Kasal'ın avukatı Adem Tarla, mahkemenin yürütmenin durdurulmasına karar verdiğini açıkladı. Tarla, "Müvekkilim polis olan eşiyle bir maçta tanışmış. Anı kalması için de üniformayla nikah masasına oturmuşlar. Nikahın ardından gazetecilere görev yerini belirtecek beyanda bulununca da bağlı bulunduğu birlikten sorgusuz sualsiz atıldı. Mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi. İptale dair işlemler ise sürüyor. Şu an müvekkilim görevine döndü" şeklinde konuştu.

Üniformalı Nikaha Yargıdan Sürpriz Karar
Üniformalı Nikaha Yargıdan Sürpriz Karar

Editör: Haber Merkezi