CHP İlçe Başkanı, açıklamasında özellikle Gülizar Biçer Karaca üzerinden eleştirilerde bulunarak, parti örgütünün iradesinin yok sayılamayacağını söyledi.

CHP Çivril İlçe Başkanlığında Ankara BAM kararına yönelik basın açıklaması yapıldı. Partinin il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra CHP üyeleri ile Belediye başkan yardımcıları Sinan Genç ile Mustafa Cem Kılınç’ın da hazır bulunduğu toplantıda kararın halk iradesine yapılmış bir darbe olarak nitelendirildi.

CHP’nin Denizli’deki 19 ilçesinde eş zamanlı gerçekleştirilen basın açıklamalarında, demokrasi, hukuk devleti ve millet iradesi vurgusu öne çıktı. Çivril’de parti binasında yapılan açıklamada konuşan ilçe başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin baskılara boyun eğmeyeceğini belirtti.

“Örgütünü Satanlar Unutulmaz”

Açıklamada, son genel seçimlerde Denizli’den milletvekili seçilen isimlere yönelik eleştiriler dikkat çekti. İlçe başkanı Altıntaş, “Bu şehirden milletvekili olmak için birinci sıraya yerleşip ilk fırsatta örgütünü satanların ne yaptığını örgütümüz de üyelerimiz de unutmadı” ifadelerini kullandı.

Parti tabanının iradesine sahip çıkacaklarını belirten ilçe başkanı Hatice Altıntaş, CHP’nin bir “baba ocağı” olduğunu vurgulayarak, “Gerekirse hayatımızdan vazgeçeriz ama hiçbir namerdin baba ocağımıza zarar vermesine izin vermeyiz. Temelleri Sivas Kongresi'ne dayanan, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin bir asrı aşkın süredir temsilciliğini yapan Cumhuriyet Halk Partisi'ni bir saray mahkemesi kararıyla dizayn edeceğine inananların; Zamanında "Hak, hukuk, adalet" diye yola çıkıp bugün darbecilerin butlan süngüsü olmaya can atanların; Ceylan derisi koltuklarında bir dönem daha oturabilmek, sözde milletvekilliği yapabilmek uğruna hem demokrasiyi hem de yol arkadaşlarını unutan saray soytarılarının Son genel seçimde bu şehirden milletvekili olmak için birinci sıraya yerleşip ilk fırsatta örgütünü satanların; Kendi siyasi ikballeri uğruna saray maşası yargının butlan kolu olmayı, olmayan gururlarına yakıştıran iktidar yalakalarının; Unuttuğu bir şey var ki biz korkuyu Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve Kocatepe'de bıraktık.” dedi.

Çivril Chp Basın Açıklaması (2)

“Özgür Özel’den Başkasını Tanımıyoruz”

Basın açıklamasında Özgür Özel’e destek mesajı da verildi. CHP delegelerinin seçimiyle göreve gelen genel başkanın yanında olduklarını ifade eden ilçe başkanı Altıntaş, “Gerçek Cumhuriyet Halk Partililer olarak Genel Başkanımız Özgür Özel’den başkasını yok hükmünde sayıyoruz” diye konuştu.

“Demokrasi İçin Mücadele Sürecek”

Açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarihsel misyonuna vurgu yapılarak demokrasi ve hukuk mücadelesinin süreceği ifade edildi.

Çivril’de Yetenek ve Etüt Merkezi Hizmete Açıldı
Çivril’de Yetenek ve Etüt Merkezi Hizmete Açıldı
İçeriği Görüntüle

İlçe başkanı Hatice Altıntaş konuşmasını, “Sadece Cumhuriyet Halk Partisi için değil, demokrasi için de nöbetteyiz. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sözleriyle tamamladı.

Toplantı ve basın açıklaması üyelerin konuyla ilgili görüş ve fikirlerini beyanlarının ardından sona erdi.