Denizli ve Ege Bölgesi turizminin önemli noktalarının başında yer alan Beydilli ve Işıklı bölgelerine ulaşımı sağlayan Çivril-Dinar yolunda yol yapım çalışmalarının tamamlanmaması vatandaşı çileden çıkartıyor. Çivril’in en çok ziyaret edilen turizm noktaları arasındaki Işıklı Gölü Nilüfer tarlasına ulaşımı sağlayan yoldaki çalışmaların bitmemesi turizm sezonu öncesi vatandaşı endişelendiriyor.

Turistler Bu Yollarla Mi Bizi Kiskanacak11

Bu Yol Çilesi Hep Soru İşareti Olarak Mı Kalacak? 

 Dolgu çalışması başlayan yolun trafiğe açık kısmının zeminin bozuk olması ve yolun belli noktalarda daralması, sezon öncesi yolun araç trafiği için yeterli gelmediğini ortaya koydu. 1 Haziran’da başlayacak Nilüfer tekne turları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken Beydilli Mahallesine ulaşımın sağlandığı Çivril-Dinar karayolundaki çalışma endişe yaratıyor. Turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Beydilli ve Işıklı mahallelerinin yolun bitmemiş olması trafik güvenliği ve ulaşım açısından da sorun oluşturuyor. Yolun Şehit Kudret Çalık Bulvarı ile Işıklı Mahallesi Kufi Köprüsü arasında bulunan 5 kilometrelik kısmında başlayan çalışmalar nedeniyle büyük risk taşıyor. Vatandaş, çileye dönüşen bu yol çalışmalarının ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. 

ÇİVRİL FESTİVALE HAZIRLANIYOR ÇİVRİL FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Köy Yollarını Bilmeyen Yolcular Ne Yapsın?

Işıklı Millet Bahçesinin de açılmasıyla yolun trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çeken bölge halkı, Nilüfer sezonu ile daha yoğun bir araç trafiği yaşanacağına dikkat çekti. Vatandaş yetkililerden yol ile ilgili düzenlemelerin ivedilikle yapılmasını istedi. Yol güzergâhı üzerinde bulunan mahallelerden Çivril, Uşak ve Denizli’ye gitmek isteyenlerin Kufi köprüsünden sonra Emircik Mahallesi ve Haydan Mahallesi üzerinden Çivril’e ulaştığını belirten bazı şoförler “Yolu her gün kullanan ya da bilenler köprüden sonra köy yollarından Çivril’e geliyor. Bilmeyenler bozuk ve dar yolda can ve mal güvenliklerini tehlikeye atarak ilerliyor. Yol her haliyle büyük risk taşıyor. 15 gün sonra tur otobüsleri de gelmeye başlayınca daha kötü olacak” diyerek yardım istediler. Yol güzergâhını bilen vatandaşlar ise köy yollarını kullanıyorlar.

Hem Zemin Bozuk Hem Yol Dar

Yolun bağlantı yolu olması nedeniyle büyük ve nakliye araçlarının yoğun kullandığı bir güzergâh olduğuna dikkat çeken vatandaşlar; “Yol Çivril-Uşak-Dinar bağlantı yolu, büyük araçların yoğun kullandığı bir yol. Güzergah üzerinde yaklaşık 20 mahallenin ulaşım ve öğrenci servisleri de göz önünde bulundurulursa Haziran ayı ile birlikte bu yolda istenmeyen üzücü kazalar olması kaçınılmaz. Çünkü yolun zeminin çok kötü sürücüler çukurlardan kaçmak isterken manevra yapıyor yolun birçok noktası dar. Yolun bir tarafı şarampol bir tarafı dolgu kaya ve toprak. Yolun bir an önce zemini düzeltilmeli, dar olan kısımları da genişletilmeli” şeklinde konuştular. 
Yol çalışmalarının başlaması ile öğrenci servisi ve vatandaşların tepkisi üzerine yolda inceleme yapan Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut yolun zemininde düzeltme yapılması konusunda talimat vermişti. Çivril Kaymakamının bu talimatının dikkate alınıp alınmadığı vatandaşlarda merak konusu oldu.