Çivril Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın dayanışmasını büyüten anlamlı bir etkinlik düzenledi. “Birlikte Örüyor, Birlikte Isıtıyoruz” adıyla gerçekleştirilen program, Çivril Tren Yolu Gar Binası toplantı salonunda yapıldı.

Kadın dayanışmasını görünür kılmak ve 8 Mart’ın anlamını güçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinlikte kadınlar bir araya geldi. Belediye tarafından temin edilen tığ ve iplerle gerçekleştirilen programda katılımcılar, film gösterimi eşliğinde küçük motifler ördü.

Buldan’daki 5.1’lik Sarsıntının Ardından Artçı Depremler Sürüyor
Buldan’daki 5.1’lik Sarsıntının Ardından Artçı Depremler Sürüyor
İçeriği Görüntüle

Kadınların emek ve sabırla hazırladığı motifler daha sonra birleştirilerek büyük bir dayanışma battaniyesine dönüştürüldü. Ortaya çıkan battaniye ihtiyaç sahibi bir aileye ulaştırılarak etkinlik, kalıcı bir iyiliğe dönüştürüldü.

Kadınlar Günü Çivril Belediyesi (2)

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Semih Dere, 8 Mart’ın sadece kutlanan bir gün değil aynı zamanda dayanışmanın güçlendiği bir gün olması gerektiğini belirtti. Dere, “İlçemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdik. Kadınlarımızın emeğini ve dayanışmasını görünür kılmak bizim için çok kıymetli. Bu özel günü sadece kutlamakla kalmayıp bir dayanışma örneğine dönüştürmek istedik. Kadınlarımızın ördüğü motifleri birleştirerek hazırladığımız dayanışma battaniyesini ihtiyaç sahibi bir aileye ulaştırdık. Böylece 8 Mart’ın anlamını kalıcı bir iyiliğe dönüştürmüş olduk. Etkinliğimize katılarak emekleriyle bu güzel dayanışmaya katkı sunan tüm kadınlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Kadınlar Günü Çivril Belediyesi (1)

Etkinlik, kadınların bir araya gelerek keyifli vakit geçirmesine ve dayanışma ruhunun güçlenmesine katkı sağlarken hazırlanan battaniye ihtiyaç sahibi bir aileye ulaştırılacağı bildirildi.