Düzenlenen etkinlik misafirler için kokteyl ile başladı. Kokteylin ardından Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın katılımı ile anma ve plaket törenine geçildi.

Törene, Ak Parti Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, CHP milletvekili Şeref Arpacı ve  Gelecek Partisi milletvekili Sema Silkin Ün genel kurul çalışmaları nedeni ile katılım sağlayamayacakları açıklandı.

Denizli sanayisine hizmet için kurulan odanın, Cumhuriyet’in ışığında 50. Yılını kutladıklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, odaya güç veren sanayiciler, yönetim kurulu üyeleri, başkanları ve oda personeline teşekkür etti.

“1971 istatistiklerine göre 10 kişiden fazla çalışanı olan 34 firma vardı Denizli’de.” Diyerek konuşmasına başlayan Kasapoğlu 50 yıl sonra bugün Denizli’nin cari fazla yaratma oranında Türkiye’de birinci olduğunu dile getirdi. Türkiye sanayisinde ilk onda yer aldıklarını belirterek en yüksek kadın istihdam etme oranında da ikinci olduklarını açıkladı. Yeşil dijital dönüşüm ve ihtiyaca uygun projeler yaratarak asıl görevlerinin sanayicilere hizmet etmek olduğunun altını çizdi.

Denizli'de Kına Çeyizinde Neler Var? Kına Gecesi Malzemeleri Ne Kadar? Denizli'de Kına Çeyizinde Neler Var? Kına Gecesi Malzemeleri Ne Kadar?

Ankara ve İzmir’den Sonra Biz Varız

Firma sayılarının artması ve gerekli ortaklıkların kurulması konusunda çalışmalarına devam edeceklerini açıklayan Başkan Kasapoğlu, makine ve bilişim sektörünü de gündemlerine aldıklarını açıkladı. Sanayi konusunda Ankara ve İzmir'den sonra Denizli sanayisinin geldiğini vurguladı.

Birlikte yürüdüğümüz diye belirterek, tüm kurum ve kuruluşlara, sponsorlara, personellere, editörlerine, Vali Ömer Faruk Coşkun ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu ise konuşmasında Cumhuriyet’in 100. Yılının kutlandığı bu döneme, Denizli Sanayi Odası’nın 50. Yılının denk gelmiş olmasının gurur verici olduğunu söyledi. İçerisinde rekabetin olmadığı, dış ticaretin yapılamadığı, üye olmanın bile çok zorlu ve uzun bir süreçten geçmek zorunda olduğu yıllardan, üretilen ürünlerin ham maddesinin bile Denizli sanayisinde yapıldığı yıllara gelmenin gururundan söz etti. 176 üye ile başlayan yolculuğun artık 2bin üye ile devam ettiğinin altını çizdi.

Konuşmaların bitmesinin ardından geçmiş dönem yönetim kurulu başkanlarına, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı Okan Konyalıoğlu, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu ve Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun plaket verdi. Plaketleri, Ali Yavuzçehre adına Ahmet Yavuzçehre, Abdulkadir Uslu adına Nurçin Uslu ve Müjdat Keçeci aldı.

Geçmiş dönem meclis başkanlığı yapan, Mehmet Ali Tan adına torunu Ali Yavuzçehre, Nevzat Şarkaya adına Feridun Alpat, Sadık Çaputçu adına Süleyman İlgeri, Nuri Erikoğlu adına Sedat Semerci ve Arif Altuntaş adına Mehmet Tosunoğlu için plaketleri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan takdim etti.

Sadece O Aramızda

Sponsorlara, ilk üyelere ve aramızda bulunan tek isim Demir Aslan Konyalıoğlu’na da plaket verildi. Demir Aslan Konyalıoğlu aldığı ödülü vefat eden 11 arkadaşı adına aldığını söyledi.

Aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok için de Sanayinin Kadim Şehri Denizli kitabı için başkanlar plaket verdi.

Törenin ardından İbrahim Yazıcı şefliğinde Olten Flarmoni Orkestrası ve Serenad Bağcan dinletisi ile izleyenleri büyüledi.

Editör: Haber Merkezi