KILIÇARSLAN LİSESİ OKULUN GÜVENLİĞİNİ ARTTIRDI KILIÇARSLAN LİSESİ OKULUN GÜVENLİĞİNİ ARTTIRDI

Hürriyetçi Eğitim Sen Denizli Şubesi bugün Pamukkale üniversitesi rektörlük binası önünde toplanarak yürüyüş gerçekleştirdi. Üniversite kampüsü için izin verilmeyen basın açıklaması kampüs sınırları dışında yapıldı.  

I M G 4617

Üniversiteye yapılan atamaların belediye çalışanlarından seçildiğini, bu durumun liyakati ortadan kaldırdığını ve yıllardır yükselmeyi bekleyen personele haksızlık olduğunu söyleyen Hürriyetçi Eğitim Sen Pamukkale Üniversitesi Temsilcisi Ferit Yıldız, “Sendikamız tarafından alınan bazı duyumlarda, yerel seçim sürecinden sonra belediye kadrolarından geçiş yaparak Üniversiteye ataması yapılacak olan çok sayıda personel olduğu ve bu personelin Üniversitedeki boş kadroları dolduracağı söylentisi vardır. Geçen hafta gerçekleşen gelişmeler ve buna bağlı olarak görev değişiklikleri çıkan bu söylentileri doğrulamaktadır. Üniversitemiz 1992 Yılında kurulmuş bir Üniversitedir. Üst yöneticiler, kendi istikballeri uğruna mesleki yetkinliği ve aidiyet duygusunu yıkıcı bu tarz eylemleri bir an önce sonlandırmalıdır” dedi. 

I M G 4603

“Liyakat ve Adalet Ölçüleri ile Yapılmasını İstiyoruz” 

Pamukkale Üniversitesi Temsilcisi Ferit Yıldız, “Örnek vermek gerekirse, Üniversitemizde yıllardır çalışan ve kadro bekleyen personelimiz varken, bu kadrolardan birisine Belediyeden birinin Üniversite Hastanesine ataması yapılmış, bir iki gün içerisinde de bu kişi Üniversite Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Bu durumun, ilerleyen dönemde de yine aynı şekilde Denizli’deki belediyelerden personel atamalarının yapılacağı duyumlarının olması, sonucun da Pamukkale Üniversitesini ‘belediyeden ayrılanlar üniversitesi’ haline getirmesi muhtemeldir. Neticede Üniversitemize yıllarca emek vermiş personelimizin, çalıştıkları kuruma karşı aidiyet duygusunun yok olacağı ve çalışma verimlerini düşüreceği açıktır. Sendika olarak yaşanan bu gelişmelere anlam vermekte güçlük çekmekteyiz. 

Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak bu tür atamalara derhal son verilmesini, kariyerde ilerlemenin akreditasyon sürecinde taahhüt edildiği üzere liyakat ve adalet ölçüleri ile yapılmasını istiyoruz. Yukarıda örneklerini verdiğimiz şekilde yapılan atamaların devam etmesi durumunda tüm Üniversite çalışanlarının haklarını savunmaktan geri durmayacağız.  

Eylemlerimizin dozunu yasal zeminde giderek artırarak haklarımızı aramaya devam edeceğimizi Üniversite yönetimine ve kamuoyuna duyururuz” şeklinde açıklamada bulundu.  

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli