Çivril ve Denizli için büyük bir istihdam ve üretim merkezi olması hedeflenen Çivril organize Sanayi Bölgesinin ön talep toplama süreci tamamlandı. Metrekare fiyatının 50 lira olarak belirlendiği OSB için Çivril ve farklı bölgelerden 22 yatırımcı yer talebinde bulundu.

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Çivril Belediyesi öncülüğünde başlatılan Çivril organize Sanayi Bölgesi yer tespitinin ardından ön talep toplama sürecini de başarı ile tamamladı. Bakanlığın yatırım için şart koştuğu 12 MİLYON liralık ön talep toplama sürenin son bulduğu 1 Aralık itibarı ile yerine getirildi.

Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı? Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı?

Sürecin tamamlanmasının ardında yatırımcılara teşekkür eden Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural Çivril için büyük bir adım atıldığına dikkat çekerek “ilçemiz ve ülkemizin üretim kapasitesine doğrudan katkı sağlayacak Çivril OSB için başlattığımız çalışmalarda yeni ve önemli bir aşamayı daha tamamladık. Denizli Sanayi Odası ile başlattığımız ön talep toplama sürecinde 22 yatırımcımız 1 Aralık itibari ile Çivril OSB’de yer talebinde bulunmuş ve belirlenen ücreti banka hesabına yatırmıştır. İlçemiz ve ülkemiz adına büyük önem arz eden bu girişimde yer alan destek veren ve Çivril’e yatırım yapma düşüncesi ile çağrımıza kulak veren tüm sanayici, iş insanı yatırımcı ve girişimcilerimize ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Açıklamasında Organize Sanayi Bölgesi ile Çivril’in yeni bir enerjiye kavuşacağını belirten Başkan Vural “Ege bölgesinin en büyük tarım ürünleri üretim merkezi konumundaki Çivril, OSB’de kurulacak işletmeler ile ürettikleri tarım ürünlerine katma değer kazandırarak ülke ve dünya pazarına sunacak. Hem Çivril hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Sağladığı istihdamla da cazibe merkezi haline gelecek” dedi.  

Çivrilli sanayici ve iş insanı Vehbi Demir’in öncülük ettiği ön talep toplama sürecinde Demirtaş A.Ş., Çivril Organize sanayi Bölgesinde 50 Metrekare alan için 2 MİLYON 500 BİN lira yatırmıştı.

Editör: Haber Merkezi