AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci’nin kısıtlanan İsrail ticareti için bu sabah söylediği sözler gündem olmuştu.  

Nihat Zeybekciden Ikinci Aciklama Tepki Yagdi0

Zeybekçi, İsrail ile uygulanan anlaşmayı hatırlatmış ve “Çocuklar öldürülüyor eyvallah ama anlaşma var” açıklamasını yapmıştı. İsrail için 6 satıp 1 aldığımız bir ülke diyerek konu hakkındaki fikirleri ile sosyal medya gündemine oturan Zeybekci’ye, partililerinden ve sosyal medya kullanıcılarından tepki yağdı.  

“Sözlerimin Arkasındayım!” 

Çok konuşulan açıklamaların ardından ikinci bir açıklama paylaşımında bulunan Zeybekci, sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı.  

Denizli'nin 1 Mayıs Yürüyüşünden Açıklamalar! Denizli'nin 1 Mayıs Yürüyüşünden Açıklamalar!

Zeybekci, “Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç, konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için” diyerek sözlerinin yazılı olarak tekrar anlatacağını belirtti.  

Açıklamasında, “İsrail’le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz, Mavi Marmara zamanında da askıya alınmayan bu anlaşmayla Filistinli kardeşlerimiz de Türk mallarını serbestçe satın alabiliyorlar, bununda katkısıyla ticaret dengemiz 1 e 6 bizim lehimizedir. Söylediğim kayda alma yöntemi yasak ürün listesinden daha etkin bir yöntemdir, İsrail’e yapılan tüm ihracatın kayda alınması ile her ürün kayda alınarak izin verilirken satılan her ürün ve şirkette kontrol edilir. Bu sayede şu anda yüzlerce milyon dolarlık ihale alarak onlarca milyon dolar teminat mektubu veren şirketlerimizin mağduriyetleri gibi daha birçok mağduriyetin önüne geçmiş oluruz.. Onlarca Filistinli şirketin mağduriyetleri de engellenmiş olur. Söylediğim yasak liste yerine tam kontrol demektir” dedi.  

“Bizim Hassasiyet Zekatımız 7 Ceddinize...” 

“Sözlerimi Tekrar ediyorum ‘DAHA HASSAS OLMAK!’ Bize İslamiyet ve Filistin hassasiyeti dersi vermeye kalkan hadsizlere de sözüm, bizim hassasiyetimiz zekatı sizin 7 ceddinize, Cumhurbaşkanımızın hassasiyetinin zekatı ise 77 ceddinize yeter.” 

Nihat Zeybekciden Ikinci Aciklama Tepki Yagdi5Nihat Zeybekciden Ikinci Aciklama Tepki Yagdi2Nihat Zeybekciden Ikinci Aciklama Tepki Yagdi3Nihat Zeybekciden Ikinci Aciklama Tepki YagdiNihat Zeybekciden Ikinci Aciklama Tepki Yagdi1

Editör: Kardelen Başol