Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kasım ve Nisan aylarındaki birer haftalık ara tatil uygulamasını devam ettirme kararı aldı. Ancak, öğrencilerin eğitimine daha fazla zaman ayırılması amacıyla eğitim iş günlerinin sayısının artırılması yönünde bir düzenleme hazırlığına da başlandı.

MEB'in planlarına göre, 180 olan eğitim iş günü süresinin artırılarak 200 güne çıkarılması hedefleniyor. Böylece öğrenciler yılda daha fazla gün okula gidecekler. 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın 9 Eylül 2024'te başlaması planlanırken, eğitim iş günlerinin sayısının artırılması için yaz tatili süresinden kısıntı yapılması gündeme geldi.

Patent Yarışında Denizli Temsil Edilemedi! PAÜ Listede Yer Almadı Patent Yarışında Denizli Temsil Edilemedi! PAÜ Listede Yer Almadı

Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü birinci dönemde 90, ikinci dönemde 90 olmak üzere toplamda 180 gün olarak belirlenirken, bu süre çeşitli nedenlerle daha da kısalabiliyor. Tatil öncesi ve sonrası dönemlerdeki verimsizlikler göz önüne alındığında, aslında 180 olan eğitim iş günü en az 160 güne düşebileceği düşünülüyor. Bu düzenleme ile Türkiye'nin diğer gelişmiş ülkelerle eğitim günü sayısındaki farkı azaltılması hedeflendi.

MEB'in bu adımı, öğrencilerin eğitimine daha fazla zaman ayırabilmesi ve eğitim kalitesinin artırılması amacıyla atılan önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Editör: Haber Merkezi