Geçtiğimiz hafta 6 şubat 2023 depreminin 1. yıldönümüydü, Binlerce ölü ve yaralımız  canımızı içten yaktı, ateş düştüğü yeri yakar derler bizler gündelik hayatımıza devam ediyoruz, Oradakiler neler yaşıyor ne yapıyor kaçımız biliyoruz? Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarını dağıtımında: Vatandaş Ölüsü yoksa, 'yıkıldığı iyi olmuş, mis gibi villa' diyor dedi. Bakanın anlatımıyla vatandaşın bazıları Depremde ölen ölür kalan sağlar bizimdir mantığında.

Sayın Cumhurbaşkanım Hatay da “Merkezi yönetim ile yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şimdi Hatay garip kaldı, Hatay mahzun kaldı” dediniz.

Sayın Cumhurbaşkanım siz 1994-1998 döneminde İstanbul Belediye başkanıyken Hükümet sizin partinizde değildi,Tansu Çiller Başbakan, Rahmetli Süleyman Demirel Cumhurbaşkanıydı O dönem de yaptığınız güzel işleri haklı olarak överek anlatıyorsunuz. 30 yıl önce Merkezi yönetimle Belediye aynı partide olmasa bile güzel çalışmalar yapılabiliyormuş Bugün Merkezi yönetimle, yerel yönetimler ayrı partilerde olsa bile neden uyumlu çalışmalar olmasın?

Sayın Cumhurbaşkanım Çivril 2 dönemdir Büyükşehir ve Merkezi yönetimle uyumlu olmasına rağmen Biz At çiftliği, Çömlek yapımıyla övünüyoruz. Çivril'in yollarını, Yıllardır çözülemeyen otopark sorununu vs. geçtim Çivril ekonomisini kalkındırmak için katkı sağlayan elle tutulur neler yapıldı?

Deprem gerçeğinden geriye, İmar afları, Kumdan apartmanlar ve muhteşem selâlarımız kaldı. Ülke olarak depreme ne kadar hazırlıklıyız? Hatay'ın Defne İlçesinde evladını kaybeden bir babanın sözleri;’’6 Şubatta hepimiz öldük, bir kısmımız gömüldük.’’Ulu Tanrım ölenlere rahmet. Kalanlara sabır ver. Depremzedelerimizi siyaset garabetinde boğulmaktan kurtar.

Geçen hafta Şubat enflasyonu açıklandı, ENAG enflasyonu %129.11 Yerli ve milli TUIK 64.86 açıkladı. Sahi siz kaç hissediyorsunuz? Gazete haberlerine göre TÜİK enflasyon sepetine votka koymuş. TÜİK de haklı. Bu hesap ayık kafayla yapılmaz ki!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli ikramiyeleri için adım atmaya hazırız demiş. Sayın bakanım sizi durduran ne? 2018 yılında Bayram ikramiyesi ilk verildiğinde 1.000 liranın 800 lirasına kurbanlık koyun alıyor geriye 200 lira torunlara harçlık kalıyordu. Bugün 2.000 liraya koyunun 1 budu anca alınıyor.

Önümüzdeki Yerel seçimler dolayısıyla siyasi transferler tüm hızıyla devam ediyor. Çivril de merakla beklenen AKP Belediye başkanı Gürcan Güven olarak açıklandı. Sıra İyi partide Daha öncede dediğim gibi Bu seçim İyi partinin rüştünü ispat etme seçimi olacak. Öğrendiğim bazı aday isimleri var benim kadın aday önerim var. İyi parti Çivril de dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor. Biraz daha bekleyelim ne olacak görelim. Yazıyı Cuma günü hazırlayıp gönderdiğim için belki yazı yayınlandığında adaylar açıklanmış olacak. Seçimlere yaklaşık 1,5 ay var bu nedenle konuşmak için erken siyasette son 1 saat bile önemlidir bu nedenle bekleyelim görelim.

Esen Kalın…