Kızıl Goncalar dizisi gündem de, rahatsızlığım nedeniyle hastanede vakit geçirmek için mecburiyetten izledim1.bölümle, 2. bölüm arasında dağlar kadar fark var. İlk izlediğimde dikkatimi çeken Cübbeli oldu. 2. bölümde Cüneyd tarikattaki yanlışları düzeltiyor. Bize de tarikatlar demek ki o kadar kötü değil kendi iç dinamiklerinde kendilerini oto kontrol altında tutuyorlar demek zorunda bırakıyor. Gerçekten öylemi ? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le soslanarak dizi iki tarafa da göz kırpıyor. Kızıl Goncaların yasaklandığı hafta Ömer dizisinde Tarikat şeyhine Allah ile aldatıyorsunuz, hurafeleri değil Kuran da yazanları anlat çıkışı geldi.

Kara Eylül öncesi Necip Fazıl sosuyla yetiştik. Necip Fazıl 1977 seçimlerinde MHP ye geldi O zaman ki MSP'liler (şimdiki Refah ve AKP) Necip fazıla demediklerini bırakmadılar şimdi üstat diye anıyorlar.

Başbuğ Atatürk Tekke ve zaviyeleri kapattı. 100 yıl sonra bunları Stk sayanlar var. Dedim ya 12 eylül öncesi Necip fazıl sosuyla yetişen sağ kesimin çoğunluğu hâla bu sosta debelenmekte, bu nedenle bu tarikat olayları daha çok su kaldırır.

Gazeteci Alper Aksoyun anlatımı ;Yunus Dümen'den dinledim önce, sonra konu kahramanı olduğu için Esat Bütün'ü arayıp teyidini aldım. Tarihi bir bilgi bu. Şimdi sizlerle paylaşıyorum: BBP Başkanlık Divanı Üyeleri Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'na bir teklifte bulunurlar: “Başkanım, haftaya Allah dostu, İslam şehidi İskilipli Atıf Efendi'nin anma toplantısı var İskilip'te. Parti olarak bu etkinliğe katılmamız gerekir” 'İyi düşünmüşsünüz, katılalım' der Rahmetli Yazıcıoğlu. BBP Kahramanmaraş Milletvekili Esat Bütün konudan haberdar olur. Meclis kütüphanesinden İskilipli Atıf'ın vatan hainliğinin belgelerini toplayıp Genel Merkeze gelir. "İskilipli Atıf'ın anma toplantısına parti olarak katılacağımızı duydum. Bu adam İngiliz Muhipler Cemiyeti kurucu üyesi, 'Kuvayi Milliye askerinin kellesini kesmek her Müslümana farzdır' diyen bir şerefsiz,'Dinin ve devletin anahtarını İngiliz'in eline teslim etmekte hiçbir beis yoktur' diyen bir imansızdır. Bunlara rağmen mi katılacağız o anma toplantısına? Alın size ihanet belgeleri."Esat Bütün'ün itiraz sesini yükselttiği o anda Yunus Dümen de içeridedir. Yüksek sesli bu itiraza hem şahit olmuş hem sevinmiştir. Rahmetli Yazıcıoğlu sümeni üstüne konan belge fotokopilerini alır ve okumaya başlar. Neden sonra başını kaldırır:"Hayır" der, "İskilipli Atıf'ı anma toplantısına katılmayacağız!  Ve BBP İskilipli Atıf'ı anma toplantısına katılmaz.Ben Yazıcıoğlu'nun bu örnek davranışını olduğu gibi naklettim. Aradan geçen çeyrek asra rağmen halen daha İskilipli Atıf davulu çalan siyasal islam soslu arkadaşlarımız var. Özellikle onların dikkatlerine sunuyorum.

Okumuyor,Araştırmıyor,olayları bize kim güzel anlatırsa ona inanıyoruz, Fetö yıllarca Atatürk’ü okullarında,toplantılarında sinsice bilerek  yanlış anlattı. O anlatılanları dinleyenlerin bazıları şimdi fetöye kızıyor ama bu anlattıkları yanlış diyemiyorlar.

Sayın Devlet Bahçelinin dediği gibi;Her ceviz yuvarlaktır ama her yuvarlak ceviz değildir.

Esen Kalın…