Denizli'de Kış Tatili Nasıl Geçer?


Çok güzel geçer buna kefiliz. Sevdiklerinizle birlikte Denizli'ye kuş bakışı bakmak ve şehrin ışıklı manzarasında yaşama sevinci tazelemek isteyenler için Denizli'de artık yeni uğrak nokta teleferik oldu. Ziyaret edenlerden güzel yorumlar alan teleferikle ayrıca Bağbaşı Yaylası'na çıkabilir, Bungalov evlerini ziyaret ederek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yerli ve milli turistlerin özellikle kışın uğrak noktası olan bungalov evlerine giderken kentin eşsiz manzarası ve Zeytin Yaylası size eşlik ediyor olacak.

"Kayak yapmadan kış tatili mi olur? Olmaz!" diyenlerdenseniz Tavas ilçesinde bulunan Denizli Kayak Merkezi tüm isteklerinizi karşılayacak demektir. Özel araç ya da tur organizasyonları ile ulaşabileceğiniz merkezde 1700, 1500 ve 700 metrelik mekanik tesisler yer alıyor. Özellikle aile tatilleri için çok tercih edilen kayak merkezi, kış aylarının gelmesiyle ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Sağlık Turizmi denilince de Denizli


Tatil bahanesiyle şifalanmak isteyenler için de Denizli çok güzel bir cevap oluyor. Sağlık turizmi denilince akla gelen kaplıcalar, sıcak havuzlar Denizli'nin çokça ziyaret edilen alanları olarak anılıyor.
Dünya Kültür Mirası Listesi'nde de yer alan Kleopatra Havuzu, sıcak olması sebebiyle kışın daha çok tercih ediliyor. Pamukkale Travertenleri'nin hemen üstünde yer alan havuz; kalp damar hastalıkları, romatizma, deri, felç ve sinir hastalıklarına iyi geliyor. Suyun içilmesi durumunda ise mide ve bağırsak hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Kleopatra'nın güzellik havuzu olarak bilinen yeri bu kış mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Bir diğer pek çok cilt hastalığına iyi gelen, şifalı yer ise Karahayıt Kaplıcaları. Ziyaretçiler, Karahayıt Kaplıcaları'nın suyunu Pamukkale'nin suyuna benzetse de üç kat daha sıcak olması, içerisinde bikarbonat, sülfat, karbondioksit, kalsiyum bulunması nedeniyle önemli bir fark yaratıyor.
Roma döneminden kalma hamam ve havuzun şifa dağıttığı bir diğer yer ise Tekkeköy Kaplıcası. Özellikle kadın ziyaretçilerin şifa kapısı olduğu iddia edilen bu kaplıcanın suyu için deri, romatizma, idrar yolu ve kadın hastalıklarının iyileşmesi konusunda birebir olduğunun altı çiziliyor.
Çizmeli, bilinen bir diğer adıyla Yenice Kaplıcaları da çok tercih edilen yerlerden. Özellikle kalp, damar, hemoroit, karaciğer yetmezliği, romatizma, basur ve deri hastalıklarına iyi geldiği bilinen kaplıca sularına Tripolis Antik Kenti kalıntılarının arasından geçerek ulaşılabiliyor.

Kış tatilini hem romantik hem sağlıklı hem ailenizle eğlenerek vakit geçirebileceğiniz bir şehir olan Denizli, tüm sezonlarda ziyaretçilerini bekliyor.

Miras Bölüşecek Kardeşler Dikkat! Malın Çoğu Bir Kardeşe Düşebilir Miras Bölüşecek Kardeşler Dikkat! Malın Çoğu Bir Kardeşe Düşebilir
Editör: Haber Merkezi