Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler Kadınların aşkta tercihi zeki erkekler

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada gündem olan Karabük Üniversitesi öğrencilerinin HPV ve HIV şikayetleriyle hastaneye başvurması olaylarından sonra Göç İdaresi Başkanlığı harekete geçti. Çıkan haberlere göre Karabük Üniversitesi'nde yabancı uyruklu kişilerle cinsel ilişkide bulunan öğrencilerin, HPV ve HIV şikayetleriyle hastanelere başvurduğu öğrenildi. 

Çıkan söylentiler sonrasında Göç İdaresi Başkanlığı harekete geçerek üniversite önüne mobil araçlar kurdu ve yabancı öğrencilerin sorgulaması yapılmaya başlandı. 

Karabuk Universitesi. 2Jpg

Çıkan haberler sonrasında bir gazeteye açıklamada bulunan Karabük Üniversitesi yetkilileri; ''Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık.'' ifadeleri kullanıldı.