Tarihi Çıtak Köprüsü ile ilgili çalışmalar başladı. Başkan Vural köprüdeki bakım ve onarım çalışmalarının ardından bölgenin mesire ve piknik alanı olarak düzenleneceği müjdesini verdi. 

Çıtak köprüsünün restorasyonu ile ilgili çalışmaların başladığını belirten Belediye Başkanı Niyazi Vural “onarım ve bakım çalışmaları başlayan tarihi köprümüz eski ihtişamına kavuşacak” dedi. Köprüde incelemeler yapan Başkan Vural, “çalışmaların başlamasının ardından, mecliste köprü ile ilgili soru önergesi verilmesi manidar” dedi.

Köprüde Çalışma Başladı

Tarihi Çıtak Köprüsünde başlayan çalışmaları yerinde inceleyen ve basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Niyazi Vural çalışmaların 2023 yılı içinde tamamlanacağını belirtti. 12 Ocak 2023 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğüne röleve restorasyon projeleri hazırlanması için izin ve ödenek aktarılmasının talep edildiğini belirten başkan Vural, Karayolları Genel Müdürlüğü Sanat Yapıtları dairesi başkanlığının Çıtak Köprüsü ile ilgili projenin yıl içinde başlanacağını yazı ile bildirdiğini ifade etti.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN GEÇTİĞİ ÇITAK KÖPRÜSÜ

Kanuni’nin Geçtiği Köprü

Yazışma ve izinlerin alınmasından sonra gerekli girişimlerin yapıldığını ifade eden Başkan Vural “köprümüz kaidesi olmamasına rağmen tarih bilimcileri tarafından Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferine giderken üzerinden geçtiği köprü olarak değerlendiriliyor. Bölgede bulunan AK köprü ile aynı döneme tarihlenen köprümüz en az 500 yaşında. Yapılan incelemelerde Osmanlının son dönemlerinde ve Cumhuriyetin ilk yıllarında bakım geçirdiği belirlenen köprümüzün son yıllarda bakım ihtiyacı hasıl olmuştur. Çıtak Mahallemiz ile Kavakköy mahallemizin sınırında bulunan köprü ile ilgili olarak sene başında Karayolları Genel Müdürlüğüne bakım ve restorasyon ile ilgili talep yazılarımızı yazdık. Gelen heyetler yaptıkları değerlendirme ve incelemeden sonra köprünün 2023 yılı onarım faaliyetlerine alınmasına karar verdi. Alınan karar gereğincede Eylül ayının son günlerinde köprü sahası ve üzerinde çalışmalarına başladılar” dedi.

Yıl Sonuna Kadar Tamamlanacak

Köprünün etrafında ve üzerinde bulunan ağaç ve çalılıkların temizlenmeye başladığını belirten Başkan Niyazi Vural “ihalesi yapılan ve müteahhide teslim edilen köprüde ekipler temizlik çalışmalarına başladı. 2023 yılı sonuna kadar köprüdeki çalışmaların büyük oranda tamamlanması hedefleniyor. Tabi tarihi bir alan olduğu için çalışmaların hızında değişiklik olabilir ancak planlanan, köprünün 2023 yılında tamamlanması” dedi.

Etrafında düzenleme yapılacak 

Köprüde yapılan çalışmaların tamamlanması ile turizm açısından bir değer daha kazanacağına dikkat çeken Başkan Niyazi Vural “turizm şehri olma yolunda emin adımlar atan Çivril, bu köprünün yenilenmesi ile bir değer daha kazanmış olacak. Çivril’i görmek ve gelmek için bir güzel sebebimiz daha olmuş olacak. 5 asırlık köprü ile mazi ile ati arasında bir bağ kuracağız” dedi.

Köprünün olduğu alanda Çivril Belediyesi olarak düzenleme yapacaklarını da belirten Vural “köprünün yenilenmesinin ardından Çivril Belediyesi olarak bizde alanda çalışma yapacağız ve buraya güzel bir dinlence alanı kazandıracağız. Çivril’e gelen turist ve misafirleri ağırlayabileceğimiz ve bölge halkına hizmet verecek yeni bir mesire ve dinlenme alanı yapacağız” dedi.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN GEÇTİĞİ ÇITAK KÖPRÜSÜ

Sorunun çözümünü yanlış yerde arıyorlar

Bugün Dünya Çiftçiler Günü! Çivrilli Çiftçi Ne Bekliyor? Bugün Dünya Çiftçiler Günü! Çivrilli Çiftçi Ne Bekliyor?

Köprü ile ilgili çalışmaların Kültür Bakanlığı tarafından yapılmayacağının altını çizen Başkan Vural “ CHP Milletvekilinin mecliste Çıtak köprüsü ile ilgili olarak Kültür Bakanlığı tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesi yanlış oldu. Köprünün bakım ve onarımı Kültür Bakanlığı sorumluluğunda değil Karayolları sorumluluğunda. Yani var dedikleri sorunun çözümünü yanlış yerde arıyorlar. Yanlış yere verilen soru önergesi, sorunu çözmek için değil de dikkat çekmek için mi verildi sorusunu akıllara getirdi” dedi. 

Başkan Niyazi Vural’ın inceleme ziyaretinde Kavakköy mahalle Muhtarı Mehmet Orhanlar, MHP Belediye Meclis üyesi Kerim Doruk ile Çıtak ve Kavakköy mahalle sakinleri eşlik etti.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN’IN GEÇTİĞİ ÇITAK KÖPRÜSÜ

ç

Editör: Haber Merkezi