Çivril de çoğu mahallede kadın muhtar aday adayları çıktı ve seçime kadar da aday olacaklar var. Eskiden kadınlara elinin hamuruyla erkek işine karışma derlerdi, Şimdi siyasette ve bir çok alanda kadınlar boy gösteriyor. Kadın muhtar adayı oluyor da Çivril de neden Kadın Belediye başkan adayı yok? Cesaret edemediklerinden mi? Yoksa partilerde aday gösterecek özgüven mi yok?

Yaklaşık 3 ay önce CHP ve İyi partili dostlarıma neden bir kadın aday çıkarmıyorsunuz demiştim. CHP'liler Aday çokluğunu demokrasi olarak açıkladılar ve biz de 250 kadar muhalif var sorun değil dediler. Açıklanan aday harici diğer adayların destekçileri birer keskin bıçak. Bu günleri o zamandan gördüğüm için bir kadın aday çıkarıp aday adayı olanları da meclis üyesi yazarak güçlü bir şekilde seçime gidebilirsiniz demiştim bakıyorum şimdi sorunu eczane ziyaretleriyle çözmeye çalışıyorlar, bu durumu parti içinde bazılarıda görüyor ama parti içi anlayış konuşmalarına engel oluyor. İyi partili dostlara da Kadın aday çıkarıp Meclis üyelerini hatır gönül olarak değil gerçekten mücadeleci kişilerden oluşturup güçlü şekilde bizde varız diyebilirsiniz dedim, dediğimle kaldım.

Bakmakla görmek arasında dağlar kadar fark var, sel köprüyü böldükten sonra görmenin hiçbir anlamı yok. 6'lı masa kurulduktan 1 ay sonra bu masadan Kılıçdaroğlu aday çıkacak diye defalarca yazdım, sen ne anlarsın diyenler oldu, Abla işini bilir Mansurdan başkası aday olmaz diyenler oldu. Kılıçdaroğlu  % 62 oyla kazanacak diyenler vardı. Sonucu hep birlikte gördük. Kılıçdaroğlu  aday oldu, kazanamadı. Masa dağıldı,CHP İyi parti ittifakı bitti en kârlı çıkanlar baştan beri söylediğim gibi Davutoğlu ve Babacan oldu .

Cuma günü yazıyı hazırladığım da CHP hariç Başkan adayIarı daha beIIi değiIdi. En azından Meclis üyelerini seçerken bunun parası çok, bunun boyu uzun, bu güzel giyinir vs diyerek seçim yapmayın. Meclis üyeleri içinde Mühendis, Avukat, Veteriner vs gibi konularında uzman kişilerin bulunmasına dikkat edin. Yoksa Mecliste görüşülen konularda bilgisi olmayanları yazarsanız seçilen üye Mahallemde çöp konteyneri yok, Yolda çukur var demekten ve çay içerken kaşık şıkırtısı korosuna eşlik etmekten öteye geçemez. Bu seçimde kimler Bizim belediye başkan adayına oy vermezsen verme ama benim olduğum meclis listesine oy ver diyecek acaba? bekleyip göreceğiz.

Ülkemiz de gündem devamlı değişiyor, gazetede haftalık yazınca gündemin gerisinde kalıyoruz, Kısa kısa gündemden bahsedeyim; 55 Milyon dolar verip Aya Gökmen ( Astronot) gönderdik, Hindistan 6 ay önce 75 milyon dolar harcayıp Aya uzay aracı ve astronot gönderdi bu durum da biz 20 milyon dolar kâr ettik. Emekli maaş artışları belli oldu büyük haksızlık yapıldı. Örneğin Hasan emmi Ofise yatırdığı haşhaş gapçığı belgesini aldı, SGK'ya az bi şey de para yatırdı 3600 günden emekli oldu 10 bin lira alacak. Ayakkabıcı Ahmet 8.000-9.000 gün bağkur primi ödeyip emekli oldu 11 bin civarı maaş alacak. Hasan emmi neden 10 bin alıyor Ahmet gibi neden 11 bin lira almıyor bu haksızlık değil mi?

Bir taşı on bin defa havaya atsanız da uçmayı öğretemezsiniz. Taştan kuş, kuştan da taş olmaz.

Esen Kalın…