Tek fark biri cam kenarında diğeri ise duvar dibinde yatıyordu.Cam kenarındaki yaşlı adam her gün camdan bakarak arkadaşına dışarısını anlatırdı.Bugün deniz sakin, yine de hafif rüzgar var sanırım çünkü uzaktaki teknenin yelkenleri rüzgarla doluyor.

Park bu sabah sakin, iki salıncak dolu iki salıncak boş, dünkü sevgililer yine geldi, aynı yere oturup konuşmaya başladılar, el ele tutuştular, ne kadar da yakışıyorlar birbirlerine.

Erguvan ağaçları ne kadar güzel açmış, her yer mor bir renk almış, erik ağaçları da beyaz çiçekleriyle onlara eşlik ediyor. Denizin üzerindeki martılar bugünkü yemeklerini arıyorlar, ne güzel de dalıyorlar suya.Günler böyle geçip gidiyordu ta ki cam kenarındaki yaşlı adam kalp krizi geçirene kadar

İşte o anda duvar kenarındaki adam düğmeye bassa kurtaracaktı arkadaşını ama şeytana uydu, bunca zamandır sadece dinleyebiliyordu, artık görebilirdi de, işte bunun için düğmeye basmadı ve hemşireyi çağırmadı.Aynı kaderi paylaştığı kişiyi ölüme gönderdi, ama o bunun haklı bir savunma olduğunu düşünüyordu.

Ertesi gün hastabakıcılar ölen yaşlı adamın yerine yatağının yerini değiştirdiler, İşte o günlerdir bakmak istediği manzarayı nihayet görecekti.

Başını kaldırdı ve pencereden baktı karşısın da siyaha boyalı kocaman bir duvar vardı !!!

Her insanın “Ben”ivardır da, her insan “bencil” değildir. İşin kötüsü bu devirde çok bencil insan var Bencil insanlarBen, beni, bana, benim, kendim, benim düşüncem,kararım,özgürlüğümdür.Doğru düzgün çaba göstermeden her istediklerinin olmasını beklerler.

Keçi kadar inatçıdırlar.Haksız olsalarda inat ederler. İllaki bunların istediği olacak, istediği yapılacak !Eleştiriye tahammül edemezler.Empati duygusundan yoksundurlar.Hataları söylendiğin de asla kabul etmez karşısındakinin eski bir hatasını dile getirerek suçluluktan kurtulmak isterler.Varsa yoksa onların duyguları, onların beklentileri, onların düşünceleridir.

Bencil insanlar dünyanın kendi eksenleri altında döndüğünü zanneder ve hep ben derler.karşısındakinin bazı ihtiyaçları olabileceğini asla düşünmez hep kendi isteklerini yerine getirmek için çabalarlar ve uğraşırlar.

Pirler nasihatı almayanlara.

Bir mürşidkamile ermeyenlere.

Sözünün ispatı olmayanlara.

Dipsiz kile, hem boş anbar demişler.

**************************************************

Vefat yıldönümün de saygı ve minnetle anıyoruz.

Başbuğ Alparslan Türkeş seni çok özledik.

Karla aldıgımız abdest ve karlar üstünde kıldıgımız cenaze namazın bizi üşütmedi,

Ama şimdi üşüyoruz. Tinin Şad, Durağın Uçmağ olsun Başbuğum .