İddiaya göre, Ege Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım bölümünde yatan N.C.'nin yattığı odaya hemşire E.E. ilaç almak için girdi. 17 Mayıs tarihinde hastanede hemşire olarak görev yapan Emre Kale'nin, hasta N.C.'ye cinsel saldırıda bulunduğunu görüp, bu durumu üstlerine bildirdi.

Eşiyle Birlikte Yemek Yerken Göz Altına Alındı

Güvenlik görevlileri, güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek cinsel saldırıyı kamera kayıtlarından tespit ettiler. Güvenlik personeli durumu polise bildirdi. İhbarı alan polisler, şüpheli Emre Kale'yi bir restoranda eşi ile birlikte yemek yerken gözaltına aldı. Emniyete götürülen Emre Kale'ye polisler tarafından güvenlik kamerası kayıtları izletti. Şüpheli Emre Kale, görüntüler için söyleyecek bir şeyinin olmadığını söyledi. İfadesi alınan şüpheli mahkeme tarafından tutuklandı. Cinsel saldırıya uğrayan kanser hastası N.C. olaydan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

40 Yıla Kadar Ceza

Soruşturma için hazırlanan iddianamede savcı, sanık Emre Kale'nin bedeni ve ruhani bakımdan kendisini savunamayacak durumda olan mağdur N.C. kamuya bağlı görevini kötüye kullanmasına, hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmasına ve bu suretlerle nitelikli olarak cinsel saldırıda bulunduğuna vurguladı. Ayrıca iddianamede sanık Emre Kale'nin mağdur N.C.'ye tedavisi kapsamı içerisinde verilmeyen ilacı vererek uyuşturucu madde temin ettiğine de yer verildi.
Deliller ve ifadeler neticesinde savcı sanık Kale hakkında, ‘Kamu görevini kötüye kullanarak beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı cinsel saldırı’ ve ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etme’ suçundan toplam 40,5 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu. İddianame, İzmir 20’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Mahkemedeki ifadesinde Kale, “Cinsel organımı çıkardım ve 2-3 dakika öyle durdum. Pişmanlık, hem de bir görgü tanığının içeri girmesiyle vazgeçtim. Başka bir şey yapmadım” dedi. Duruşmaya katılan mağdur N.C.'nin kızları söz alarak şikayetlerini yenilediler.

Duruşmaya katılan tanık E.E. ise odaya girdiğinde karanlıktan dolayı tam olarak ne gördüğüne emin olamadığını bu yüzden güvenlik kameralarına baktırdığını söyledi.

Tutuklu Yargılanacak 

Mahkeme başkanı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti sanık Emre Kale'nin gerçekleştirdiği eylem ile mağdur N.C.'nin ölümü arasında illiyet bağı olup olmadığının araştırılmasına, sanığın cezai ehliyetinin belirlenmesi için rapor aldırılmasına hükmedip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Doktor Civanım Filminin Mavi Motosikleti Depremzedeler İçin Satışta Doktor Civanım Filminin Mavi Motosikleti Depremzedeler İçin Satışta
Editör: Haber Merkezi