Önemli kişi, gün ve tarihleri ana sayfasına farklı tasarımlar ile taşıyan Google, kullanıcılarını 22 Nisan günü için özel bir görsel ile karşıladı.  

Google Doodle Neden Boyle

22 Nisan Dünya Günü’nün 50. yılı için iklim değişikliğine dikkat çeken Google, bugün ki Doodle’ında arıların Dünya için önemini anlatıyor. Dünya’daki ekinlerin üçte ikisi ve çiçekli bitkilerin yüzde 85’nin arıların polenleri yayması ile mümkün olduğunun altı çiziliyor.  

Google Doodle Neden Boyle9

İklim Değişikliği Sonucu Ne Olur?  

En kısa hali ile iklim değişikliği, küresel ortalama sıcaklığın artış göstermesi ve bu durumun Dünya’nın iklim sistemini değiştirmesini ifade eder.  

Google Doodle Neden Boyle5

İklim değişikliği, Dünya’nın iklimindeki uzun vadeli değişiklikleri de içerir. İnsanların fosil yakıtları kullanmasından dolayı sıcaklığın artışı, eskisinden daha hızlı durumda.  

Google Doodle Neden Boyle3

Fosil yakıtlar, ormansızlaşma ve bazı tarım-endüstri uygulamaları sera gazlarının salınımını attırmakta ve bu yayılan ısının emilmesi sonucu Dünya’nın alt atmosferinde fazla ısı tutulması ile ortalama sıcaklığın yükselmesine neden olmaktadır.  

Google Doodle Neden Boyle6

Bu durum sonucu çöller genişlemekte, sıcak hava dalgaları artmakta ve orman yangınları daha yaygın hale gelmekte. Buzulların erimesi, suların geri çekilmesi, yoğun fırtınaların, kuraklıkların ve diğer koşulların aşırılaşmasına sebep olan iklim değişikliği çevresel ve hayvansal faktörlerin etkilenmesine neden oluyor.  

Google Doodle Neden Boyle2

Son yıllardaki çalışmalar başarılı olsa bile okyanus ısınması, asitlenmesi ve deniz seviyelerinin yükselir olması ilerleyen yüzyıllarda etkisini göstermeye devam edecek. 

Google Doodle Neden Boyle0

Çameli’ye Katkıyı Kadınlar Devraldı! Çameli’ye Katkıyı Kadınlar Devraldı!

Dünya Günü Nedir?  

Ulusal çapta kutlanan bugün, iklim değişikliği ve çevre kirliliği gibi konulara dikkat çekmek amacı ile etkinliklerin yapıldığı bir gündür.  

Google Doodle Neden Boyle7
Doğal yaşamın ve güzelliğinin kutlanarak, çevresel tehditlere dikkat çekmeyi amaçlayan 22 Nisan’ın düzenlenmesi için ilk fikir John McConnell tarafından San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında önerilmiştir.

Google Doodle Neden Boyle8

Editör: Kardelen Başol