Denizli’nin Kale ilçesine bağlı Gölbaşı Mahallesi, hafta sonunda önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Kale Belediyesi’nin katkılarıyla ilki gerçekleşen “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” düzenlendi. Düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç ve binlerce vatandaş katıldı.

Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür Ve Sanat Festivali’nin İlki Gerçekleşti

Tütüncülükten zeytinciliğe

Daha önce tütüncülüğün yaygın olduğu Gölbaşı’nda son dönemlerde zeytincilik daha yoğun olarak yapılıyor. Mahalle sınırları içinde dikili olan zeytin ağacı rakamı 2 milyon 500 bini aşıyor.

Denizli’de Ne Kadar Kilise ve Sinagog Olduğunu Biliyor Musunuz? Denizli’de Ne Kadar Kilise ve Sinagog Olduğunu Biliyor Musunuz?

Festival Gölbaşı İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileriyle başladı. Sonrasında, Gölbaşılı yerel sanatçılar Mustafa Tanrıbuyurdu ve Yusuf Özbey düşünceleri sahne aldı. Denizli Barosu’na kayıtlı 5 avukattan oluşan Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) grubunun konserinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçısı Ahmet Algün ve Türk Halk Müziği ekibi sahne aldı. “Gölbaşı Karagöl Zeytin, Kültür ve Sanat Festivali” çerçevesinde yapılan “En iyi yeşil zeytin” ve “En iyi siyah zeytin” yarışmasında kadın üreticilerin dereceye girdi.

Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, doğup büyüdüğü mahallede böyle bir festivalin düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Burası çok önemli bir mahalle. Burada daha önceleri tütün dikilirdi. Ama son zamanlarda artık zeytincilik daha revaçta. Bu festivalle de Gölbaşı’nın adını zeytincilikle duyurmuş oluyoruz. Gelecekte Gölbaşı (Karagöl)’ün zeytinciliğin başkenti olmasını diliyorum. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyor, bu festivalin bu elverişli topraklarda geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi