Bir ilişkinin sağlıklı ilerlemesinin en önemli faktörlerinden biri ihtiyaçların belirlenmesi ve partnere nazikçe bunun iletilmesi olarak görülüyor. Çiftler kendi içindeki düşünceleri dışarıya yansıtmadıkça, ilişkideki mesafe artıyor, ilişkiyi sağlıksız bir hale getiriyor. Yaşanan sorun ve problemlerin ben dili yerine biz dili kullanılarak, çözüm üretilmesi ilişkinin daha güçlü olmasını sağlıyor.

Yapılan araştırmalara göre uzun ilişkinin en temel şartlarından birnin çiftlerin beraber vakit geçirmesi olarak görülüyor. Ortak hobiler edinip çiftlerin beraber eğlenmesi, ilişkinin sağlığı için önem arz ediyor.

Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslek, Ayakkabı Sayacı.. Artık Mesleğini Hobi Olarak Yapıyor Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslek, Ayakkabı Sayacı.. Artık Mesleğini Hobi Olarak Yapıyor

"Eşinizi Küçük Düşürücü ve Olumsuz Konuşmanız Size Fayda Sağlamayacak"

Çiftlerden birisinin başkalarının olduğu veya olmadığı ortamlarda eşi hakkında olumsuz ve küçük düşürücü konuşmasının çiftlerin arasındaki bağlılığı tehlikeye atan en büyük faktör olduğunu çoğu zaman görmekteyiz. Herhangi bir toplumda bulunmak; zaten kızgın olduğunuz ve anlaşılamadığınız eşinizi şikayet edebilmek için size bir fırsat sunabilir. Eşiniz karşısında kendinizi güçsüz ve incinmiş hissediyor olabilirsiniz, bu nedenle kendinize yandaş bulmak veya haklı olup olmadığınızı değerlendirmek isteyebilirsiniz. Ancak başkalarının yanında veya birlikte olduğunuz zamanlarda eşinizi küçük düşürücü ve olumsuz konuşmanız size fayda sağlamayacak aksine eşinizin sizinle iletişiminizi bozacak ve size karşı daha fazla öfke duymasını sağlayacaktır.

Mutlu İlişkinin En Temel Taşlarından Biri De Cinsellik

Araştırmalara göre cinsellik, romantik bir ilişkinin bağlarını güçlendirmede önemli bir rol oynuyor. Partnerlerin duygusal bağlarının güçlenmesinde ve duygu aktarımında sağlıklı bir cinsel yaşam önemli bir kural olarak görülüyor. Sağlıklı bir cinsel ilişki, partnerlerin birbirinden tatmin olmasını ve zevk almasını sağlayarak, ilişkinin bağlılığını kuvvetlendirebiliyor.

Editör: Atakan Göker