Geldi geliyor derken Çivril yaklaşık 2 yıl önce kısmen de olsa doğalgazla tanıştı. İlk girişim 2014 seçimlerinden önce başladı yeterli müracaat olmadı vs. denilerek unutulmaya yüz tuttu. O dönem de yanlış hatırlamıyorsam vatandaşlar tarafından yaklaşık toplam 150 bin TL abonelik bedeli yatırılsa doğalgaz gelecekti gelmedi denildi. Vatandaş ne olacağını bilemediği için çekimser kaldı. Kimse madem 150 bin lirayla doğalgaz gelecekti, Belediye bu parayı yatırsaydı Örneğin Çivrildeki vatandaşa su bedeline 10 TL Emlak vergisine 20 TL ekleyip bu parayı tahsil etseydi hatta Çivril deki hayırseverlerden bir miktarını veya tamamını toplayıp Doğalgaz gelince vatandaştan toplanan parayı belediye emanet bir hesaba alıp Çivril’e yapılacak bazı yatırımlarda kullanılsaydı demek kimsenin aklına gelmedi?
Sayın Cumhurbaşkanı 3 yıl önceki Denizli mitinginde Çivril’e doğalgaz gelecek demeseydi Çivril daha doğalgaz gelecek diye beklerdi onun için hiçbir Çivrilli siyasetçinin ben doğalgaz getirdim diye öğünmesine gerek yok.
Doğalgaz firmasının elbette bir projesi doğalgaz gidecek yerlerle ilgili çalışması vardır ve bir anda bunun gerçekleşmeyeceği bölge, bölge aşama, aşama yapılması olağan hatta bazı görüştüğüm kişiler Doğalgazın Çivril’in tamamının önümüzdeki 2-3 yıl içinde anca bitirileceğini söylüyor bu da şartlar gereği normal. Elbette firma ticari baktığı için Müşteri yoğunluğuna bakacak o bölgeye öncelik verecekama siyasiler hep nabza göre şerbet verdiği için Kiminle konuşsam herkes bizim mahalleye doğalgaz gelecek diyor. Bu söylemlere göre Bu yıl Çivril de doğalgaz gelmeyen yer kalmayacak.
Çivril de Doğalgazın Ön caddeye verilip arka caddeye verilmeyen veya bir bölgeye gelip o bölgenin kısmen doğalgaz gitmeyen yerlerininfaturası Belediye başkanına kesiliyor. Belediye en azından doğalgaz gelip o bölgenin kısmen gelmeyen yerlerine Firma ile görüşüp en azından kazım çalışmasında vs. işlerde yardımcı olsa bu eksiklik giderilse deniliyor. Sayın Niyazi Vural’ınDoğalgaz gelip kısmen gelmeyen yerlerden başı çok ağrıyacak gibi görünüyor.
Bir festival daha bitti. 4. gün Serdar Can ve Osman Öztunç için gece sahneden uzak bir yerde seyrettim. Osman Öztunç Cumhur ittifakındaki partilere oy vereceksiniz diye bir konuşma yaptı garipsedim. Konser alanında Belediye başkanına oy veren vermeyen her kesim vardı. Bu festivali Çivril Belediyesi düzenledi. Belediye oy veren vermeyen bütün Çivrillilerden toplanan vergilerle bütçesini oluşturuyor. Bu bir parti konseri değildi. Öyle olsa kendi partilerine oy istemek en doğal hakları. Empati yapın kendi görüşünüzün karşısında bir belediye seçilmiş olsa Festival, konser düzenlese ve kendi partisine oy istese ne yaparsınız? Topluma açık konserlerde bunu hangi parti için yaparlarsa yapsınlar aynı eleştiriyi yaparım. Üstüne basarak tekrar belirteyim ben 4 yıldır hiçbir parti üyesi değilim hiçbir partiyle aidiyetim yok tarafsız bir gözle yazıyorum. Kimin nereye oy verip vermeyeceğide beni ilgilendirmiyor. Festival Cuma gününü sayarsak 5 gece 4gün insanları sıktı. Cuma gecesi başlayıp Pazar gecesi bitirilmeli insanlar heyecanını kaybetmesin. Bu yıl 30 Ağustosla birleştirildi 30 Ağustosa özel ayrı gece olmalı ki Zafer coşkusu Fener alayı ve diğer etkinliklerle tek başına kutlanmalı.
Esen kalın.