Atatürk'ün Ruhu Denizli'yi Ziyarete Geliyor! Atatürk'ün Ruhu Denizli'yi Ziyarete Geliyor!

İngiltere vatandaşlarına yapılan fenerlerinizi hazırlayın, pil ve mum stoğu yapın uyarılarından sonra insanları ister istemez bir korku sardı. Birçok kişi telefonum ve internetim olmadan ne yaparım? Sorusuyla anksiyete atakları geçiriyor.

Peki, başka ülkeler buna daha önceden hazırlık yapmış olabilir mi? Mesela İngiltere’nin, Güneş püskürtüsü ile ilgili 21 Eylül 2010’da kritik yaptığını biliyor muydunuz? Londra’da 2010 yılında düzenlenen konferansta daha o yıllardan olası bir patlamanın sonuçları ve alınacak önlemlerin değerlendirildiğini biliyor muydunuz?

Daha o yıllardan bu tarz bir patlamanın bilim insanları tarafından 2013’te olabileceği hakkında bilgiler verdiği de ortaya çıktı. Bu öngörülen patlamanın yaratacağı elektromanyetik etki sayesinde enerji ve iletişim sistemlerinin zarar görmesine de ‘ Dijital Kıyamet’ adı verilmiş.

Bilim insanları, büyük bir güneş patlamasının dijital çağı sona erdirebileceği düşüncesinde.

Patlama sebebiyle çıkan ışınların Dünya’ya ulaşması durumunda, tüm elektronik cihazları kullanılmaz hale getirebileceği, elektrik şebekesinin çökebileceği, radyo, televizyon, telsiz ve internet ileşiminin sekteye uğrayabileceği ile ilgili o zamandan uyarılar yapılmış.

İnstagram’a Fotoğraf Atamamaktan Daha Önemli Sorun: Savaş Çıkması

İngiltere’nin o dönemki Savunma Bakanı Liam Fox, savaş çıkması yönündeki uyarılarını dile getirmiş. Kuzey Kore ya da İran gibi devletlerin nükleer yeteneklerini sıra dışı kullanabileceği uyarısında bulunarak, nükleer patlama bir elektromanyetik darbe yaratarak kilit sistemlerinin devre dışı kalması konusunu gündeme getirdi.

Bu senaryo günümüze uyarlandığında tehlike sadece Kuzey Kore ve İran endişesi ile sınırlı kalmıyor.

Daha Önce Dünya’nın Bu Tarz Bir Patlamadan Etkilendiğini Biliyor Muydunuz?

Uzmanlar bu tür patlamaların yüzyılda bir görüldüğünü belirtiyor. Daha önce son büyük patlama bundan 150 yıl önce 1859’da yaşanarak telgraf haberleşmesinin çökmesine sebep olmuştu. Teknolojinin kullanımının ve insanlarda oluşturduğu zaafların artması sebebiyle önümüzdeki günlerde insanlar üzerinde yaşatacağı etki şimdiden düşündürücü.

Editör: Haber Merkezi