1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında tüm Türkiye’de uzmanlar açıklama yaparken, Deprem tartışmaları birinci derecede riskli bölgeler arasında olan Denizli için de büyük bir önem arz ediyor. 

Naci Görür korkuttu: Depremin beklendiği üç ili açıkladı Naci Görür korkuttu: Depremin beklendiği üç ili açıkladı

Aynı zamanda birinci derecede riskli bölgeler arasında komşu illerimiz olan İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın gibi iller de ilk sırada yer almakta bu anlamda Denizli’de olası bir depremin yıkıcı etkileri söz konusu. Konu aynı zaman da vatandaşların olduğu kadar da Denizli siyasetinin de gündeminde.  

Whatsapp Görsel 2024 03 02 Saat 11.55.49 1Ea9Dc4F

Her An 6-7 Şiddetinde veya Daha Yüksek Şiddette Deprem Üretecek Bölgeler Var 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki geçtiğimiz günlerde, "Kuzey Anadolu Fay, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi gibi çok tehlikeli ve riskli faylar bulunuyor. Her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek şiddette deprem üretecek bölgeler var. O yüzden ne yapıyorsak, bu depremsellik gerçekliğini bilerek hareket etmek durumundayız" diyerek uyarılarda bulunmuştu. 

Odsaldsd

"Yeni Denizli’yi Oluşturacağız”

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Denizli siyasetinden de sesler yükselmeye devam ediyor. Konuyla ilgili CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ’da sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. Çavuşoğlu, “Denizli’mizin çok güçlü fay hattı üzerinde olduğunu ama öldürenin deprem değil binalar olduğunu biliyoruz. Korkmuyoruz, projelerimiz hazır. Deprem riski taşıyan konutlarda yaşayan vatandaşlarımız için ‘Yeni Denizli’yi oluşturacağız” dedi. 

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli