Okullarda Müfredat Değişiyor! "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Geliyor Okullarda Müfredat Değişiyor! "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Geliyor

1983 yılında Denizli'nin Acıpayam ilçesi Kumafşarı Köyü'nde doğan Nuh Yöney, ilkokulu Kumafşarı Köyü'nde tamamladı. Üniversitede öğretmenlik eğitimini aldıktan sonra, uzun yıllar Burdur'da öğretmenlik yaptı. Aktif olarak Muğla'nın Milas ilçesinde öğretmenlik yapmaya devam eden Yöney, Dikenli Gül, Düşkünler Diyarı, Ölü Hayaller (iki cilt) isimli romanlarıyla Toprak isimli şiir kitabının yazarıdır.

Denizlili Öğretmen Yazdığı Kitaplarıyla Gündemde 2

“Okuyucularım Kitaplarımı Çok Beğeniyor”

Muğla’nın Milas ilçesinde görev yapan 41 yaşındaki Denizlili Sınıf Öğretmeni Nuh Yöney günlük yazarak başladığı yazarlık serüveninden bahsederek, “Günlük yazarken yazılarımın şiirselleştiğini hissettim. Daha sonra ise şiir yazmaya başladım. 2020 yılına geldiğimizde ise artık roman yazmaya başlamıştım. 5 basılmış 2 basılmamış 7 romanım var. Tüm kitaplarım tek seferde yayınlandı. Kitaplarım yayınlanalı yaklaşık bir buçuk ay oldu. Basılan tüm kitapların neredeyse hepsi bende diyebiliriz. Okuyucularım kitaplarımı çok beğeniyor” dedi.

Denizlili Öğretmen Yazdığı Kitaplarıyla Gündemde 33

“Hedefim Denizli, Muğla Ve Burdur”

Yazdığı kitapların ve şiirlerin klasiklerden farklı olmadığını düşündüğünü söyleyen Nuh Yöney, “Yayın evinin elinde çok kitap yok, çünkü ben hepsini satın aldım. Bastırma parasını verip neredeyse hepsini basım evinden aldım da diyebiliriz.  İlk hedefim Denizli, Muğla ve Burdur’da yaşayan vatandaşlara ulaşmak. Sonra Türkiye geneline, belki de dünyaya yaymak isterim” şeklinde konuştu.

Denizlili Öğretmen Yazdığı Kitaplarıyla Gündemde 43

Editör: Durmuş Özke