Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve ilk gösterimlerini geçtiğimiz yıl Milli Mücadele’nin sembolü olarak belirlenen şehirlerde sırasıyla Samsun, Ordu, Trabzon, Erzurum, Sivas, Tokat, İzmir, İstanbul ve Ankara’da izleyicisiyle buluşan tiyatro gösterisi yoğun ilgi sebebi ile bugün Denizli’ye geliyor.

Milli Mücadelemizi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki kahramanlık hikayesini anlatan tiyatroda 110 kişilik dev bir sanatçı kadrosu rol alıyor.

Denizli Sanata Doyacak Cumhuriyete Doğru1Denizli’de sahnelenecek “Cumhuriyete Doğru” isimli tiyatro oyunu 13 Mart 2024 Çarşamba günü, saat 21.00’da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde tiyatro severler ile buluşacak.

Millî Mücadele kahramanları ve birlik ruhunun sahnelendiği tiyatro oyununda birçok izleyici gözyaşlarını tutamıyor. Bora Severcan tarafından yazılıp yönetilen ve Milli Mücadele’nin Ataürk ve silah arkadaşları tarafından Türk Milleti’ni arkalarına alarak cumhuriyeti nasıl kurduklarını anlatıyor. Koreografide Özgür Adam İnanç ve Serhat Güdül’ün imzaları bulunan tiyatro oyununun orijinal müzikleri ise Selim Atakan tarafından bestelendi. Oyunun orijinal müzikleri olarak Mehmet Akif Ersoy’un Birlik şiiri ve sözleri İbrahim Sarıtaş’a ait olan Cumhuriyet Marşı, özgün bestelerle yine Selim Atakan tarafından bu proje için özel olarak hazırlandı. Proje yapımcılığını Volkan Severcan üstlenirken, proje danışmanlığını ise Doç. Dr. İbrahim Sarıtaş yaptı.

Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara... Çoğu Kişi Bilmiyor: Denizli'de Asırlar Öncesinden Kalan Mağara...

Ayrıca oyunun yazımı aşamasında tarihsel gerçekliklerin doğru yansıtılması için Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan 15 kişilik bir arşiv araştırması ekibi çalıştı.

Tiyatroda yer alan 110 kişilik dev sanatçı kadrosunda, başrolleri Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

Denizli Sanata Doyacak Cumhuriyete Doğru

Editör: Kardelen Başol