Denizli’nin En Büyük Festivali Başlıyor
Denizli’nin En Büyük Festivali Başlıyor
İçeriği Görüntüle

Kampanyaya öncülük eden Nevzat Coşgun sosyal paylaşım sitesinde açtıkları sayfa ile tüm mezunlara ulaşacaklarını söyledi.

Çivril’in ilk okullarından olan Çivril Lisesin 2013 yılında değiştirilen adının yeniden Çivril Lisesi olmasını isteyen mezunlar, sosyal medya üzerinden başlattıkları çalışmayı imza kampanyası seviyesine çıkardı. Bir araya gelen Çivril Lisesi mezunları seslerini duyurmak için her yolu deniyor.

Kampanyanın öncülüğünü yapan okulun ilk dönem mezunlarından 1971 yılı mezunu Nevzat Coşgun 1968 yılında eğitime başlayan Çivril Lisesinin 45 yıllık isminin 2013 yılında keyfi değiştirildiğini belirtti. Çivril Lisesinin şehrin tarihi olduğunu belirten Coşgun “okulumuz 1968’de Çivril lisesi olarak öğretime başlamış ve bu tarihi hizmet görevini 2013 tarihine kadar devam ettirmiş.ivril Lisesi Çivril in gururu olan yüzlerce arkadaşa diploma vermiş.Biz tarihi ismin Çivril yaşadığı müddetçe devam etmesini istiyoruz” dedi.

“Komutan İsmi Okula Değil Meydanlara Verilir”

Okula 2013 yılında Türk Komutan Kılıçarslan isminin verildiğini belirten Nevzat Coşgun “2013 yılına kadar 45 yıl Çivril Lisesi olarak hizmet veren okul, 2013 yılında alınan karar ile Kılıçarslan Lisesi oldu. Kılıçarslan tarihi bir değer ve büyük bir komutandır. Ancak komutanların isimleri bizim geleneğimize göre büyük meydanlara verilir. Eğitim yuvalarına değil” diyerek okulun isminin değiştirilmesini ve Kılıçarslan isminin Çivril’de bir meydan ya da caddeye verilmesi gerektiğini ifade etti.

Lisenin Adını Geri Istiyorlar

“Çivril Lisesi Tarihtir, Bu Tarihi Geri Kazanacağız”

Sosyal medya da açtıkları sayfaya büyük destek gelmesinin ardından çalışmayı imza kampanyası ile devam ettiklerini belirten nevzat Coşgun “Çivril Lisesi birçok isim sosyal medyadaki sayfamıza destek mesajı attı, okulun isminin yeniden Çivril Lisesi olması gerektiğini söyledi. Gelen desteklerin ardından imza kampanyası başlattık. Çivril Lisesi mezunlarını kampanyaya davet ettik. Kampanyaya birçok Çivrilli destek verdi. Çivril Lisesi şehrin tarihidir, değeridir. Çivril Lisesi ilk lise olması nedeniyle bir tarihtir.Bu tarihi değeri tekrar kazanmamız gerek” dedi.

“Şehrin Hafızasını Kazanması İçin Çabalıyoruz”

İmza kampanyasının tamamlanmasının ardından toplanan dilekçe ve imzaların Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edileceğini belirten Nevzat Cogun “ilçe milli eğitim müdürlüğü ile yaptığımız görüşmede kampanya sonunda dilekçelerimizi teslim edeceğiz. Dilekçe ve imzalarımız Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile Ankara’ya gidecek. Kampanyamızın olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Bir şehrin hafızasını kazanması için gösterilen çaba sonuçsuz kalmayacaktır” dedi.