Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Asayiş Şube Müdürü O.Y.’nin, Denizli’de bir kafe işletmecisi olan T.K.’den ‘işlerini kolaylaştırma’ amacı ile 230 Bin TL istediği iddia edildi.

İşletmeci T.K’nin şikayeti üzerine savcılığın talebi ve Denizli Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç’ın da üst düzey hassasiyetiyle Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünden (KOM) özel bir ekip teknik ve fiziki takip başlatıldı. Takipler sonucu, kafe sahibi T.K.’den seri numaraları alınmış paralar, Asayiş Şube Müdürü O.Y.’ye suçüstü yapılmak için kullanıldı.

Memurlara Müjde! Disiplin Affı Geliyor Memurlara Müjde! Disiplin Affı Geliyor

Suçüstü Yakalandı

Para teslimatının gerçekleşmesi ile operasyon alarmına geçildi. T.K.’nin, Asayiş Şube Müdürü O.Y. ile birkaç yıldır tanıştığını, son bir baskın olayından sonra, “Biliyorsun baskın yapan ekipleri geri çektim. İşlerinin yolunda gitmesini istiyorsan 230 bin TL para vermen gerekiyor” diyerek rüşvet talep ettiğini söyledi.

Denizli Emniyeti Şube Müdürü’nün Rüşvet Skandalı!

“Bu Bir Komplo”

Bir komploya kurban gittiğini ileri süren Asayiş Şube Müdürü O.Y.'nin ise T.K. adındaki kişiyi uzun süredir tanıdığını, birlikte araç alım satımı işi yaptıklarını, bununla ilgili olarak 230 bin lira alacağı olmasına rağmen uzun süredir vermediğini, bu nedenle de tartıştıklarını ve sert çıktığını, sıkıştırdığı için de parayı ödememek amacıyla kendisine iftira attığını ileri sürdüğü öğrenildi.

Operasyon sonucu tutuklanan O.Y. talebiyle Denizli 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, delillerin ‘kuvvetli suç şüphesi’ içerdiğinden dolayı tutuklama talebine karar verdi.

Editör: Haber Merkezi