Denizli merkezli Carsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato ilan etti. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, 15 Ocak itibariyle başlamak üzere şirkete 3 ay geçici mühlet verdi. Mahkeme, konkordato sürecini yönetmek üzere Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bağımsız Denetçi (SMMM-BD)  Hüseyin Erikler, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ramazan Borucu ve Av. Samim Horasanlı'dan oluşan bir heyeti atadı.

Carsan'ın konkordato ilanının ardından ortaya çıkan iddialara göre, özellikle Skywell ve Leapmotor markalarının Denizli bayisi olan şirketin, birçok müşteriyi mağdur bıraktığı ifade edildi. Gazetepencere.com yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Carsan'ın konkordato ilanı, özellikle Skywell ve Leapmotor markalarının bayisi olarak birçok mağduriyetin ortaya çıkmasına sebep oldu" dedi.

Skywell'in distribütörü Ulu Motor yetkilileri, yapılan soruşturma üzerine şu açıklamayı yaptı: "Konkordato komiseri ile iletişim halindeyiz. Bayimizin mal varlığı ve kiralık araçları bulunmakta. Müşterilerin ödemelerini yapılandırarak gerçekleştireceğiz."

Sosyal medya ve şikayet siteleri üzerinden şirket hakkında birçok mağduriyet bildirilmiş durumda. Müşteriler, araçlarını teslim alamadıkları, ödemelerine rağmen mağdur oldukları konusunda şu ifadeleri kullanıyor:

"Skywell Denizli bayisi olan Carsan, konkordato ilan ettiği için araçlarını alamayan çok sayıda mağdur bıraktı. Ulu Motor da sorumlu tutulmalıdır."
" Araç ücretini ödediğimiz halde, şirket konkordato ilan ederek mağduriyet yarattı. Paramızı çöpe attılar."
"Skywell aracın ücretini ödedim, ancak konkordato ilanı nedeniyle aracımı alamıyorum. Ulu Motor da sorumludur."
"Denizli bayisi, aracımın ücretini almasına rağmen konkordato ilan etti. Hakkımı nasıl alacağımı bilmiyorum."
Şirketin konkordato ilanının ardından, müşterilerin mağduriyetlerini dile getirdiği sosyal medya ve şikayet platformları üzerinden birçok benzer hikaye paylaşılmış durumda. Konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi bekleniyor.

0 faizle kredi veren bankalar açıklandı: İşte verdikleri rakamlar 0 faizle kredi veren bankalar açıklandı: İşte verdikleri rakamlar
Editör: Haber Merkezi