Cumartesi ve Pazar günlerinde örgütlenme ile boykot uygulanacağı çağrısı sosyal medyada büyük yankı bulmuştu. Bu çağrı için Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül ciddi açıklamalarda bulundu.  

Denizli Baskani Ucgul Boykotu Baslatani Dava Edecegim5

Bu tarz krizlerde faturanın sürekli olarak esnafa kesildiğini belirten Başkan Üçgül, “Biz hiçbir zaman, pandemi döneminde olsun, diğer krizlerde olsun, devletin karşına çıkıp şikayet etmedik. Pandemi sürecinde dimdik durduk, sıkıntılı bir süreç yaşamamıza rağmen 2 yıl büyük mücadele ettik. Bu süreçte, bu pahalılığın sebebi biz değiliz” diyerek tepki gösterdi.  

Denizli Baskani Ucgul Boykotu Baslatani Dava Edecegim3

Aynı zamanda lokanta esnaflığı yapan Osman Üçgül, 20 günde yaklaşık 250 TL’lik maliyet farkının bulunduğunu açıklayarak, “O zaman ben de yarından itibaren bütün restoranları kapatayım, kasaplardan et almayalım. Bir hafta insanlar et yemesin. Sadece şu 20 gün içinde 250 liraya yakın aldığımız etlerde maliyet farkımız var bizim” dedi.  

Denizli Baskani Ucgul Boykotu Baslatani Dava Edecegim4

Denizli'de Kına Çeyizinde Neler Var? Kına Gecesi Malzemeleri Ne Kadar? Denizli'de Kına Çeyizinde Neler Var? Kına Gecesi Malzemeleri Ne Kadar?

Başkan Üçgül: “Boykot İçin Suç Duyurusunda Bulunacağım”  

Türkiye genelindeki federasyonun hukuki bir süreç başlatacağını düşündüklerini belirten Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, “Bunu bir televizyon programcısı başlattı galiba, onunla ilgili biz federasyon olarak da bir hukuki sürecin başlayacağını düşünüyoruz. Bu Türkiye genelinde beklentimizdir. Onlardan bir adım olmazsa da ben suç başvurusunda bulunacağım. Sonuçta bu artan maliyetlerin günah keçisi biz değiliz. Kullandığımız enerjiden tutun da, çalıştırdığımız personele varıncaya kadar her geçen gün artarak giden bir maliyet yapısı var.  

Denizli Baskani Ucgul Boykotu Baslatani Dava Edecegim1

“Sattırmayız” 

Orada gitmiş bir hanımefendi bir kurabiye almış, o kurabiye de zaten anlatıldığı gibi bir kurabiye değil. Orada 100 gramlık bir kurabiyeden bahsediliyor ve içi olduğu gibi Antep fıstıklı. 50, 100 liraya çay içiyoruz diyorlar. Sen şimdi gidip Nişantaşı’nda kafe olmayan uluslararası bir markaya ait şubelerde çay içerek, bizleri boykota dahil edemezsin. Türkiye’de iş yapan Türk esnafı 50 TL’ye asla çay satmaz, sattırmayız da.”  

Denizli Baskani Ucgul Boykotu Baslatani Dava Edecegim2

 Nişantaşı’nda 50 TL’ye Çay İçer Ama Bunun Faturası Tüm Ülkeye Kesilirse Faturası Ağır Ödenir 

Yılbaşından önce fiyat listesinin esnafa tebliği edildiği bilgisini veren Başkan, o zaman alınan malzemeler ile şu an alınan malzemelerin fiyatlarının aynı olmadığı ile ilgili sitem etti. “O zaman aldığımız etin fiyatıyla, şimdi aldığımız etin fiyatı aynı mı Allah aşkına? Ocak gibi artan asgari ücrete göre fiyat belirledik, asgari ücret 4 aylık süreçte değişmedi ama kullandığımız enerjiden tutun da aldığımız kürdana varıncaya kadar, kullandığımız temizlik malzemesine kadar ciddi anlamda yüzde 30 yüzde 40 oranında zam oldu. Biz bunun hangi birini yansıtabiliyoruz ücretlere? Şimdi, çay 7 liraya da var 50 liraya da var. Nişantaşı’nda 50 liraya çay içip bunun faturasını tüm esnafa kesmek isterse, herkes bunun bedelini ağır öder.” 

Denizli Baskani Ucgul Boykotu Baslatani Dava Edecegim

Editör: Kardelen Başol