Denizli’nin Çivril İlçesi’nde 330 daireli Birinci Etap TOKİ sitesinde yaşayan bazı site sakinleri kedilerin öldürüldüğünü iddia etti. Hayvan sever site sakinleri tarafından beslenen ve bakımları yapılan kedilerin zehirli yiyecekle öldürüldüğünü iddia eden site sakinlerinden diş hekimi Faruk Kanar, konunun takipçisi olacağını belirterek faillerin ortaya çıkması ve ceza alması için çalışacağını söyledi.

Gelişmeler üzerine TOKİ’ye giden Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği yöneticileri TOKİ yöneticisi Nadir Açar ile görüşerek durum ile ilgili bilgi aldı. Site yöneticisi Nadir Açar sitede hayvanların ölümü ya da bakımı ile ilgili herhangi bir şikayet almadıklarını belirterek “Bugüne kadar site sakinlerinden site içinde kedi ya da köpek konusunda, bakılması beslenmesi hususunda her hangi bir şikayet alamadık. Bazı site sakinleri muhtelif alanlarda besleme noktaları oluşturarak hayvanları besliyor, bundan da kimse rahatsız değil” dedi. Site içinde gezen ve beslenen bazı kedilerin zehirlendiği iddiası ile ilgili olarak da bilgi veren yönetici Açar “site içinde bu tür bir olayın yaşanmasına müsaade etmeyiz. Olduğuna dair bir bilgi de yok ancak bazı kedilerin kustuğu ve sonrada ortadan kaybolduğunu duyduk. Konuyu araştıracağız” dedi.

“Ramazan Ayında Bir Canlıya Zarar Vermek Dinen De İnsani Olarak Da Kabul Edilemez”

Denizli Dikkat! Meteoroloji ve Valilik Uyardı! Denizli Dikkat! Meteoroloji ve Valilik Uyardı!

TOKİ’de ikamet eden diş Hekimi Faruk Kanar, hayvanlara özellikle Ramazan ayında bu şekilde davranılmasının acı verici olduğunu belirterek “Ben evimde baktığım iki kedi dışında sitede iki kediye daha bakıyor ve mama veriyordum. Son günlerde bu kedilerden önce biri kayboldu birkaç gün sonra da diğeri. Sorduğumda bazı site sakinlerinin kedileri kusarken gördüğünü birinin de öldüğünü söylediler. Zehirlenmiş olma ihtimalleri çok fazla. Bu güne kadar burada böyle bir şeyle karşılaşmamış olsak da olma ihtimali olan bir şey. Ramazan ayında bir canlıya zarar vermek dinen de insani olarak da kabul edilemez” dedi.

TOKİ’de yaşayan ve ismini vermek istemeyen bir başka sakin de son bir hafta içinde sitede yaşayan üç kedinin ortadan kaybolduğunu belirterek “biz site sakinleri olarak kalan yemekleri verdiğimiz üç kedi vardı. Bunlar apartmanların arasında gezinir ve belli noktalara dökülen mamaları yerdi. Son günlerde bu kedilerin hepsi ortadan kayboldu. Bazı komşular bir kedinin öldüğü ve başka bir komşu tarafından siteden uzak bir bölgeye atıldığını söyledi. Zehirlenmiş olma ihtimalleri üzerinde duruyoruz. Site içinde güvenlik kamerası olmadığı için ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama inşallah zehirlenme olayı yoktur” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

“Her Türlü Hukuki Süreci Başlatarak Konuyu Takip Edeceğiz”

Konunun takipçisi olacaklarını belirten Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nihat Kaplan “ihbar aldıktan sonra TOKİ’ye gittik. Yönetici ile konuştuk. Zehirlenen hayvan göremedik ama ortadan kaybolan kedilerin olduğu bilgisine ulaştık. Konunun takipçisi olacağız. Herhangi bir hayvana zarar veren biri olduğunu tespit edersek her türlü hukuki süreci başlatarak konuyu takip edeceğiz” dedi.

Kaplan, durumdan şüphe edilen kedi için Çivril Belediyesi veterinerlerine haber verildiğini de belirterek “Site sakinleri zehirlendiğini düşündükleri kedi için Çivril Belediye veterinerlerine haber vermişler. Fakat veterinerlerin aynı gün içinde gidemediği için kedi kurtarılamamış. Ertesi gün gelen veterinerler ölen kediyi almışlar. Derneğimize TOKİ’den geçen yıllarda da şikayetler gelmişti site yöneticisi ile görüştük ve konunun takipçisi olacağımızı belirttik. Umarım kedi katili cani yada caniler bir an önce tespit edilip cezası verilir.” Dedi.

Editör: Kardelen Başol