Denizli’ye Litvanya’dan Kritik Ziyaret! Denizli’ye Litvanya’dan Kritik Ziyaret!

Denizli’nin Çivril ilçesinde yağmur duasına çıkan köyler arasına Kocayaka Mahallesi de eklendi. Köy halkı, köy meydanında yaptığı yemek hayrının ardından hep birlikte yağmur için dua etti. 

Civrilde Ciftci Kabusu Kuraklik Korkusu Ile Eller Acildi

Bahar ve yağmur sezonu olmasına rağmen yağmur yağmaması, çiftçi ve üreticileri yağmur duasına yönlendirdi. İyi bir sezon geçirmek isteyen ve kuraklığın yaşanmaması için el açan köylüler rahmet için dua etti. Kocakaya Mahallesi’nde düzenlenen şükür yemeği ve yağmur duasından köy halkı bir araya gelerek kazan kazan yemek pişirdi. Davetlilere ikram edilen yemek sonrası imamlar, yağmur yağması için dua etti. 

Civrilde Ciftci Kabusu Kuraklik Korkusu Ile Eller Acildi2

Kaymakam Hasan Akbulut, Belediye Başkanı Semih Dere ile birlikte çok sayıda kurum amiri ve davetli ile muhtarın katıldığı yemek ve dua, köy meydanında yapıldı. 

Civrilde Ciftci Kabusu Kuraklik Korkusu Ile Eller Acildi3

İmece usulü toplanan malzemelerle hazırlanan yemek davetlilere ikram edildikten sonra köyün imamları şükür namazı kıldırıp yağmur duası yaptı.

Yapılan şükür yemeği ve yağmur duası ile ilgili olarak bilgi veren Kocayaka Mahalle Muhtarı Hasan Koç, “Yağmur çiftçinin hayat kaynağı, yağmur yoksa çiftçi de olmaz. Bizde köy halkı olarak hem şükretmek hem de yağmur duası yapmak için bir araya geldik. Köylünün verdiği malzemeler ile yemekler pişti, hep birlikte yenildi, hep birlikte dua edildi. Yemeğimize destek verenlere teşekkür ederim, katılanların ayağına sağlık. Rabbim inşallah dualarımıza rahmeti ile cevap verecek ve toprak yağmurla buluşacak” dedi.

Civrilde Ciftci Kabusu Kuraklik Korkusu Ile Eller Acildi4

Editör: Kardelen Başol