Denizli Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinden sonra en fazla seçmenin olduğu Çivril’de yerel seçim çalışmalarında sona gelindi. 14 siyasi parti adayı ile birlikte Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kemal Aslan’ın yarışacağı seçimlerde Ozan Can ve Hakan Eren bağımsız belediye meclis üyesi olmak için sandığa girecek. Çivril’de 31 Mart seçimlerinde 46.616 seçmen 177 sandıkta oy kullanacak. Çivril’de seçmen sayısı en fazla olan mahalle 3.412 seçmen ile Kıralan Mahallesi olurken, Sarıbeyli Mahallesi 12 seçmen ile en az seçmenin olduğu mahalle olarak kayıtlara geçti.

1886 yılında Belediye teşkilatı kurulan Çivril’de ilk defa 15 adaylı seçim yapılırken seçmenin aday tercihini adayların seçim çalışmalarında gösterdiği performans, Çivril’e ve sorunlarına hakim olmaları, vaat ve sorunların çözüm önerileri ile daha önce yaptıkları hizmet ve görevlerin etkili olduğu belirtildi.

AKP 10 Yıllık Seriyi Devam Ettirmek İstiyor

2014 yılında Denizli’nin Büyükşehir Belediyesi olmasıyla Çivril’de başlayan AK parti belediyeciliğini 10 yıldır sürdüren AK Parti bu seriyi bozmadan devam ettirmek istiyor. 2014 -2019 döneminde Çivril Belediye Başkanı olarak görev yapan Gürcan Güven’i beş yıllık bir aradan sonra yeniden aday gösteren AK Parti son iki seçimdeki başarısını devam ettirmek istiyor. Gürcan Güven’in yeniden aday gösterilmesi ile seçmen ve teşkilatta oluşan heyecan ve isteği sandığa en iyi şekilde yansıtma gayreti güden AK parti teşkilatı hazırladığı seçim çalışma takvimine göre Çivril’i adım adım geziyor. Özellikle Kadın kolları birimini etkili kullanan AK Parti 1994 ruhu ile seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. Gürcan Güven önderliğinde MHP ilçe teşkilatı ile seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti’de tek hedef Çivril’de sandıktan zaferle çıkmak.

Yeniden Refah Partisi’nin Alacağı Oy Merak Konusu

2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den seçime giren ve Belediye Başkanı olarak seçilen Niyazi Vural, partisinin 2024 seçimlerinde aday göstermemesi üzerine Yeniden Refah Partisi adayı olarak seçime girecek. AK Parti’nin kurucu ilçe yönetiminde yer alan ve üç dönem AK Parti İlçe Başkanlığı, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Çivril Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan Niyazi Vural’a AK Parti’nin önceki dönem ilçe başkanlarından Zeki Aksoy ile kurucu ilçe Başkanı Ümit Çelik ve çok sayıda AK Parti’li yönetici destek veriyor.  AK Parti küskününü toparlayan bir görüntü çizen Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde iddialı partilerinden biri olduğu belirtilirken Yeniden Refah Partisinin ve Belediye Başkan Adayı Niyazi Vural’ın alacağı oy oranı merak konusu oldu.

Gönüllerin Başkanı Kemal Aslan CHP’yi Nasıl Etkiler

Çivril’de adaylığı açıklanan ilk isim olan ve CHP adına çalışmalarına başlayan Kemal Aslan 37 gün sonra parti il yönetimi tarafından başkan adaylığının geri çekilmesi 31 Mart yerel seçimlerinin en dikkat çeken gelişmesi oldu. Yaşanan gelişmelerden sonra adaylığına ‘Bağımsız’ olarak devam etme kararı alan Kemal Aslan sergilediği performans ve vaatlerle Çivril seçmeninin gönlüne girmeyi başardı. Gittiği mahallelerde büyük bir sevgi ile karşılanan Aslan’ın CHP oylarını nasıl etkileyeceği merak konusu olurken siyasi kulislerde Kemal Aslan’ın bazı siyasi partilerden daha fazla oy alacağı iddia edildi.

Güler Yüzü ile Semih Dere Sempati Topladı

Babadağ Belediyesi Borcunu Açıkladı Babadağ Belediyesi Borcunu Açıkladı

Kemal Aslan’ın adaylığının geri çekilmesinin ardından seçimlere kısa bir süre kala CHP Genel Merkezi tarafından CHP Çivril Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Belediye Meclis Üyesi Semih Dere rakiplerine göre seçim çalışmalarına geç başlamış olmasına rağmen sempatisi ve vaatleri ile seçmenle çok kısa sürede iletişim kurmayı başardı. CHP’nin yaşadığı aday krizini güler yüzü ve iletişim becerisi ile lehine çevirmeyi başaran Semih Dere, CHP’nin son yıllarda aday gösterdiği en genç siyasetçisi olması ile de dikkat çekiyor. Yaşanan gecikme ve olumsuzluklara rağmen hazırladığı seçim yol haritası ile arayı kapatan Semih Dere CHP seçmeninin yanı sıra kararsız seçmen üzerinde de etkisini olumlu yönde göstermişe benziyor. Kararsız seçmenin en çok ilgi gösterdiği aday olarak dikkat çeken Semih Dere seçimleri kazanarak Çivril’in en genç belediye başkanı olmaya çok yakın görünüyor.

İyi Parti İttifak Olmadan Ne Yapacak

Genel seçim ve 2019 yerel seçimlerine CHP ittifakı ile giren, ilk defa kendi adıyla bir yerel seçime girecek İYİ Parti’nin alacağı oy Çivril siyasi kamuoyu tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. 15 Yıllık Belediye Başkanlığı tecrübesi olan ve İYİ Parti Çivril İlçe kurucu ilçe başkanı İsmail Çorbacıoğlu ile seçime girecek olan İYİ Parti’nin en büyük avantajı İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye başkan adayının Çivrilli Yasin Öztürk olması. Şeffaf ve dürüst belediyecilik sloganı ile seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti ve adayı İsmail Çorbacıoğlu'nun ittifak olmadan alacağı oy oranı ise büyük merak konusu.

Deva, Gelecek, Vatan,TİP ve Diğerleri…

AK Parti, Yeniden Refah Partisi, CHP ve İYİ Parti ile Bağımsız Aday Kemal Aslan dışında Çivril’de, yerel seçimlerde HÜDAPAR ile birlikte Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Gelecek Partisi (Saadet Partisi İle ittifak), Vatan Partisi, Demokrat Parti, Türkiye İşçi Partisi (TİP), EMEP, Bağımsız Türkiye Partisi, Zafer Partisi, Büyük Birlik Partisi (BBP),’nin adayları yarışacak.

Editör: Kardelen Başol