ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI ÇİVRİL’İN EN BÜYÜK KONSEPT MOBİLYA MAĞAZASI AÇILDI

Denizli'nin Irlıganlı ilçesinde kurban satışı yapan Tugay Koç, Genç Çivril Gazetesi'ne sağlıklı hayvanın nasıl seçileceğine dair bilgiler verdi. Bir hayvanın sağlıklı olduğunu hareketlerinden anlaşılacağını anlatan Tugay Koç;"Öncelikle hayvanın kurban şartlarını karşılaması gerekiyor. Hayvanın herhangi bir yerinde kırık, körlük veya bir eksiklik olmaması lazım. Boynuzu kırık olmayacak, kulağı kopuk olmayacak. Ayağı yamuk olmayacak. Hayvanın fiziğinin düzgün olması gerekiyor. Dişi eksik olmayacak. Kurbanlık hayvan seçerken, yaşına değil kilosuna dikkat edilmeli. Küçükbaş bir hayvanın en az 45-50 kilogram olması lazım.  30 kilogram kuzu, kurban olmaz. En az 45 kilogram olması lazım." ifadelerini kullandı.

Hayvanın Sağlıklı Olduğunu Nasıl Anlarız?

Küçükbaş hayvanların sağlıklı olduğunu anlamamız için bilgiler veren Tugay Koç;"Yalnızca burnundaki sümüğe bakarak hayvanın hasta olduğunu anlayamayız. Yerden toz kapıp hapşurduğunda da burnunda sümük oluşabiliyor. Hayvan iştahlı ve neşeli olacak. Hayvanın yanına gidip dokunduğunda kaçmıyorsa, halsiz ve hareketsizse olmaz. Hayvan kıpır kıpır olacak." dedi.

Denizli Kurban Tugay Koc

Güncel Kurbanlık Fiyatları

Güncel kurban fiyatarı ve kesim hakkında konuşan Koç; "Bizim hayvanlarımız 13 bin TL'den başlıyor 23 bin TL'ye kadar uzanıyor. Bizden kurban alan vatandaşların kurban kesimini ve deri yüzümünü yapıyoruz. Deriyi almak istemeyen vatandaşlar için de, hayvanın derisini Türk Hava Kurumu'na ya da yurtlara hayır olarak veriyoruz.