Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Teşekkür ve veda konseptinde düzenlenen programa Şevik, Buldan Belediye Başkan Yardımcısı Veli Tokdemir ile birlikte katıldı. Buldan’da gerçekleştirmiş olduğu görev süresince hayata geçirmiş olduğu projeler hakkında bilgi veren Mustafa Şevik, yerel seçimler için aday olmaması hakkında açıklamalarda bulunurken, Veli Tokdemir, yaşanan duruma sitemde bulundu.

Buldan Belediye Baskan Yardimcisi Veli Tokdemir Sitem Etti

“Birçok Siyasi Partiden Teklif Aldım”

Tekrar aday olarak gösterilmemesini nasıl yorumladığı ve başka bir partiyle yola neden devam etmediği sorulan Mustafa Şevik, “2014’de, rahmetli eşimin bir sözüyle aday oldum. Ben aday olmadım bu dönem. Aslında, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı dahil olmak üzere birçok siyasi partiden teklif de aldım ama feragat ettim. Bunun sebebi de konjonktür. Yerel politika olması gereken minvalde uygulanmıyor” açıklamasında bulundu.

“Değmez Ki…”

Daha önce söylemiş olduğu “Bırakın aday olmayı, oy kullanmaya gitmem!” sözünden dolayı kendisine yöneltilen “Oy kullanacak mısınız?” sorusuna “O gün karar versem…” diyerek yanıtlayan Mustafa Şevik, “Buldan’da kim kazanır?” sorusuna ise “Halk kazanır” cevabını verdi. Türkiye’de siyaset Avrupai manada işlemiyor. Benim hissiyatım, ahlak yapım Türk ve Müslüman, kafa yapım Alman. Neden aday olmadım? Güzel bir soru. Değer miydi? Değmez ki…” ifadelerinde bulundu.

Buldan Belediye Baskan Yardimcisi Veli Tokdemir Sitem Etti2

Başkan Hayla, “Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz” Başkan Hayla, “Atatürk İsimi Silindi, Bu Tepkiyi Vermediniz”

“Biz Buldan’a Büyük Geldik”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Denizli Buldan Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Tokdemir, “5 yıl boyunca Ak Parti meclis üyeliği yaptım. 1 yıl boyunca belediye başkan yardımcılığı yaptım. Güzel işler çevirdik. Başkanım, sanki siyasetten uzak kalacakmış gibi konuşuyor ama buna inanmayın. Ben hiçbir zaman inanmadım, siz de inanmayın. Biz iyi şeyler yaptık ama demek ki Buldan bize büyük geldi, ya da biz Buldan’a büyük geldik. Bu ayrılık çok üzücü. Benim yaşım çok genç. Ben, başkanım gibi düşünmüyorum. İnşallah tekrardan Ak Parti ile, Cumhur İttifakı altında çalışmak isterim. Üzülerek ayrılmıyorum, kızgın da değilim ama güzel işler çevirdiğimizi biliyorum. Bunu biz hak etmedik. Üzülerek söylüyorum; ben Ak Partiliyim, Ak Partili olarak da kalacağım.” ifadelerinde bulundu.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya