Yıl 1977 lise bitti üniversite sınavlarına hazırlanıyor ve  dükkanda babama yardım ediyorum. Sandıklı kaplıcaları ülkenin her tarafından tanınıyor ve ziyarete geliyorlar. Bir grup müşteri geldi bazıları alışveriş yapıyor eşe dosta, toruna bir şeyler alıyorlar içlerinden birisi neden buradan alıyorsunuz Konyadan alsanıza hiç Milliyetçi değilsiniz dedi. Abi Konyalısın galiba dedim evet dedi. Alışveriş edip etmemeniz önemli değil. Senin söylediğin şehir Milliyetçiliğidir.Biz Türk vatanında yaşıyoruz Türk Milliyetçisiyiz senin dediğin gibi olursa benimde Sandıklı milliyetçiliği yapıp o zaman bana ne Konya dan dersem nasıl olacak dedim. Eşiydi galiba adamı çekiştirip sen sus bi demişti.

Devlet beyin söylediği Türkiye Milleti sözü açıkladıkları gibi bir dil sürçmesi olduğunu düşünüyorum. Türkiye milleti  sözü Konyalının dediği gibi bir şeydir bir dağılırsak birleşemeyiz. Türkiye Milleti derseniz Denizli Milleti, Çivril Milleti, Çal Milleti, Yörük Milleti, Manav Milleti vb. etnik kimlikleri  söylemek  zorunda kalırsınız. Ne yazık ki bunların alt yapısı da Milliyetçilerin elleriyle hazırlanıyor. Türkiye Milleti diyerek bütünleştiremezsiniz aksine Milleti 9999  parçaya bölersiniz. Biz Türk Milletiyiz. Alt kimliğimiz ne olursa olsun. Üst Kimliğimiz Türklüktür. Ne mutlu Türk’üm diyebilenlere!

Yüzyıldır tüm dünyaya Ermeni soykırımı yok diye anlatmak için uğraştık sonuca ulaşamadık. Emperyalizmin bölge çıkarlarına bu konu ters çıkınca şu açıklamayı en yetkili ağızdan bir anda yaptırdılar. Bizim Ermeni seviciler  büyük hayal kırıklığı yaşayacak ama açıklama aynen bu!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan:Türkiye Ermenilere karşı soykırım yapmamıştır. Soykırım iddiası, jeopolitik kaygıları yüzünden SSCB tarafından, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkileri kötüleştirmek için icat edilmiştir! Kim icat etmiş Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği, SSCB nerede dağıldı, masallarda kaldı. Su nerede? İnek içti. İnek nerede?Dağa kaçtı.Dağ nerede? Yandı, bitti kül oldu. Gördünüz mü  yıllarca iftira attılar ve sonunda hiçbir şey olmamış gibi şu anda var olmayan bir ülke suçlandı bitti gitti. Neymiş soykırım yokmuş Ermeni tarafını geçtim içimizdeki soykırım oldu diye bir yerlerini yırtan Manukyan çocukları utanır mı sanmıyorum. Ar damarları yok ki !

Ebulfez Elçibey: “Türk değilim” diyene karşı sakın ısrar etmeyin. Allah’ın bahşettiği şerefi istemeyen şerefsize biz zorla şeref verecek değiliz.

Esen kalın…