Bayrak bir süs eşyasımı nasıl bir top vs. gibi yere atılır diye tepkiliyim.Neyse ki rüyada olduğunu gerçek olmadığını anladım!!!

Bayrak kutsaldır. Yere düşerse kaldırılır, öpülür. Hilalin de yıldızın da gönlü alınır, kalbe koyulur…

Kıbrısta Türk bayrağını indirmek için bayrak direğine çıkan Rum’un akıbeti hafızalarımızdadır.

Oğuz/Türkmen boylarının çok eskiden beri al renkli börkler giydiği bilinmektedir. Al renk adı kutsallık içerdiği içindir ki, Türkler, “kırmızı bayrak” değil “al bayrak,” “kırmızı kan” değil “al kan,” demişlerdir.

Türk bayrağı Türk Milletinin kutsalıdır, Hangi partili olursa olsun Türk vatandaşı olan herkes bayrağa saygı gösterir sadece vatan hainleri Türk bayrağını sevmez ve saygı duymazlar.

Aşık Sefai hocamız 1996 da Çivril’e gelmişti. Işıklıda düzenlenen gece de sahne alacaktı.

O gün Ankara da yapılan hadep kongresinde Türk bayrağı yere atılmış bu durum ülkede büyük bir kızgınlık uyandırmıştı bu duygularla Sefai hocam Işıklıda gece başlamadan önce Bayraksızlar şiirini yazmış ve ilk defa orada okumuştu.

17 dörtlük olan şiir uzun olduğu için ilk dörtlüğünü paylaşıyorum.

Bayraksızlar bayraksızlar, Yere düşse bayrak sızlar.

Nerden bilsin kıymetini, Soysuz sopsuz bayraksızlar!

Türk bayrağının rengi al, kan kırmızısıdır ve şehitlerin dökülen kanlarını temsil eder. Bayrak üzerindeki hilal şeklindeki ay, İslam dinini temel almaktadır. Bayrak üzerinde yer alan yıldız ise bağımsızlığınsembolüdür.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy; Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan uğrunda ölen varsa vatandır demiştir.

Türklerin simgesi de bozkurttur. Bozkurt bir Türklük sembolüdür. Kimseye veya bir kuruma mal edilemez.

Ergenekon dan Türklerin Demir dağları eriterek 9 martta başlayan çıkışı, 21 mart Nevruz günü sona ermiştir.

Bozkurt yürüdü; ardından da Türk milleti Ve Türkler, Bozkurt önderliğinde, o kutsal yılın, kutsal ayının kutsal gününde Ergenekon’dan çıktılar diye bahsedilir.

Başbuğ Atatürk’ün isteği üzerine Bayındırlık Bakanlığı’nda görevli ressam Ratip Tahir Burak’a Türklerin Ergenekon’dan çıkışını, canlandıran “Ergenekon 1” adlı tablo yaptırılmıştır.

Bozkurt o dönem de paralara ve pullara basılmış, Türk Ocakları, Petrol ofisi gibi bazı kurumların sembolü olarak kullanılmıştır.

Atsız Ata; Bayrak ki onun gölgesi Bozkurtları toplar. Bayrak ki bütün kaybedilen yurtları toplar. Demiştir.

Vatan uğruna,Bayrak uğruna can veren şehitlerimize Tanrı rahmet eylesin Tinleri şad olsun.

Ne Mutlu Türküm diyenlere. Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin.